Bor
post-authorNémeti Sándor
2022. január 26.

Egy bor, amire 4 és fél éves várakozási lista van

post

Az arisztokrata gyökerekkel rendelkező Nyárády Pablo tulajdonában lévő Trifecta Borászat, mint az már korábban is olvasható volt a pincészet ügyvezető igazgatójával, Táborosi Jánossal készített interjúmban, a Tokaji borvidéken kívül az Egyesült Államokban, pontosabban a Napa-völgyben is készít borokat (cabernet sauvignon és pinot noir). Az Egyesült Államokban lévő pincészet arra törekszik, hogy közvetlenül a vásárlóknak adja el a borokat, különböző rendezvényeken vesznek részt, és csak azok kerülhetnek fel a várólistára, akik Nyárády Pabloval találkoztak személyesen. Ezek a prémium borok csak korlátozott számban, 4 és fél éves várakozási lista után állnak az érdeklődők rendelkezésére. Ráadásul a cabernet sauvignon és pinot noir esetében is meg van szabva, hogy egy palackot nem, hanem csak egy kartonnal lehet vásárolni, ez 12 palackot jelent.

Trifecta Cabernet Sauvignon 2013

A 2013-as kiváló évjárat egy igazi álomszüret volt a borászat számára, a bogyókat intenzív ízek, kifinomult tanninok, koncentráció, kiváló sav és összetett szerkezet jellemzett. És ez az elkészült borra is érvényes, mely vakon kóstolva is egyértelmű újvilági stílust képvisel. Közepestől intenzív, nagyon komoly és elegáns illatában sok fűszer, érett gyümölcsök, szilvalekvár, fekete ribizli, szeder, áfonya, fekete cseresznye, aszalt szamóca köszön vissza, pihenve pedig dohány, cédrus, füst, vanília, étcsoki, mentol és avar is. Szájban koncentrált és sűrű, de nem nehézkes, a korty puha és krémes, a tannin csiszolt és bársonyos, savai érettek. Kiegyensúlyozott bor, kis tüzességgel a korty végén. Az édes fűszerek és érett gyümölcsök behízelgővé, édeskéssé varázsolják a kortyot, mely némi gombásságot, száraz avaros karaktert is mutat. Lecsengésében az édes fűszerek felerősödnek, és egészen sokáig megmarad szájban az élmény. Frissebb bor benyomását kelti, mint egy nyolc éves bor. Még bőven van benne potenciál. 91 pont

Borítóképó: Németi Sándor

(A cikk a Trifecta Wines és a WineArtCulture közös együttműködésének eredményeként jött létre)

Ez is érdekelhet

Gasztronómia interjú
Hírek - programok
Bor teszt-értékelés

Bujdosó trió

2021. december 03.
Gasztronómia

Epres-matcha turmix recept

2022. június 08.
Hírek - programok

Új köntösbe öltözve

2021. június 05.
Recept

Füstölt lazacrózsák

2017. április 07.
Recept

Hagyományos csörögefánk

2021. január 14.
Bor teszt-értékelés

Küldj egy üzenetet!