De még mennyire, hogy van! Itt van például Niko Tähti újabb receptje: parmezános fekete rizottó polippal. Tudom, ronda és a magyar ízlésnek talán kicsit bizarr, de állíthatom, hogy mindezek mellett piszkosul finom és még egészséges is. Ha nem kedvelitek a polipot, akkor készítsetek mellé lazacot, pisztrángot, tengeri sügért vagy rákot. Adjatok neki egy esélyt, szerintem megéri.
Hozzávalók (4-5 személyre)
-
1,5 liter hal-vagy csirke alaplé, de ha nincs otthon, akkor használjatok vizet
-
100 g vaj, kockázva
-
1 db hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
350 g rizottó rizs (Carnaroli, Arborio)
-
200 ml száraz fehérbor
-
50 g reszelt parmezán
-
50 ml tintahal-tinta
-
petrezselyemzöld és parmezánforgács a díszítéshez
A polip elkészítéséhez
-
10 bébi polip
-
5 dl olaj
-
1 db fokhagyma
-
1 szál rozmaring
-
5 szál kakukkfű
-
2 teáskanálnyi só
-
10 szem fekete bors
-
1 db bio citrom
1 thought on “Van-e élet a Földön a rántott húson és a rizibizin túl?”