Villány Budapesten

Villány Budapesten

A Villányi borvidék „Cross-Border Wine Routes 2” projekt keretében szervezett bemutatkozást a budapesti Mazel Tov Étterem és Borbárban. Az eseményen 12 önálló standon és 2 közösségi standon mutatkoztak be a Villányi borvidék borászatai, illetve a projektben partner Krizevci-Kalnik Orehovec Borút Krizevci város (Sárgamuskotály) borát mutatta be a nagyérdeműnek. A villányi szekcióban termelőnként legalább két premium és egy classicus bor megkóstolására nyílt lehetősége a szakmai közönségnek. A meghívott partnerek közül 80 fő személyesen képviseltette magát az eseményen.

A jó hangulatú kóstolón bemutatkozott a borvidék közösségi bisztróbora a Villányi REDy, és a 2020-as évben kiválasztott TOP 12 Villányi Franc is. A rendezvénnyel egyidőben zajlott az Ab Ovo Borkereskedés Borfólió kóstolója is, ahol a kiemelt külföldi régiók jellemző fajtái kaptak bemutatkozási lehetőséget. A borvidék egyik célkitűzése, hogy a fővárosban működő vendéglátóegységek, borbár tulajdonosok és az ott dolgozó szakemberek folyamatosan tájékoztatva legyenek a borvidéket érintő aktualitásokról nem csak a partner pincészetek egyéni tolmácsolásában, de közösségi szinten is. Ennek apropóján 2021. november 2-án Horkay András DipWSET előadásában egy Villányi borvidék szakmai portfóliókóstoló kerül megszervezésre, amelyre a szervezes@villanyiborvidek.hu email címen lehet regisztrálni korlátozott létszámban. A budapesti helyszín még szervezés alatt áll!

(készült a sajtóközlemény alapján)


Related Posts

Koch Csaba – „Nem szeretem a mellébeszélést a szakmában”

Koch Csaba – „Nem szeretem a mellébeszélést a szakmában”

25 év! Pontosan ennyi éve borászkodik Koch Csaba. Hogy kevés-e vagy sok idő, mindenki döntse el a saját érzése szerint. Én például a mai napig emlékszem a fekete-fehér tv-re, amin 1991-ben a híreket láttam: február 25.-i Varsói Szerződés felbomlása; II. János Pál pápa augusztus 16.-án […]

Quo vadis Villányi Franc?

Quo vadis Villányi Franc?

A világ azt sem tudja, hol van Magyarország, nem, hogy Villány vagy a villányi franc – mondta múlt héten borászok és újságírók jelenlétében a komoly nemzetközi szaktekintélynek örvendő borszakértő, Elizabeth Gabay Master of Wine. A teremben csend, pedig ez nem titok és nincs is benne […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .