VinCe Budapest – ahová még mindig érdemes ellátogatni

VinCe Budapest – ahová még mindig érdemes ellátogatni

Divat lett a borhoz érteni Magyarországon, és ezt sokan ki is használják. Mert ahol az érték létrehozása a középszerűségben és a lehúzásban keresendő, ott nem is lehet más. Borrendezvények sokasága lepi el havonta az országot. Hogy ezek valójában a magyar bor sokszínűségét és a jövőjét szolgálják? – szerintem csak utópisztikus gondolat. Sokkal inkább: profit, népbutítás, közömbösség – és mindez a szakmai alárendeltség köntösébe bújtatva. Persze, pár ingyen belépőért, ebédért vagy vacsoráért, sajnos az úgynevezett szakmai sajtó rögtön mindent szépnek és jónak is lát.

2017. február 7.-én azon kevés színvonalas borrendezvények egyikének nemzetközi sajtótájékoztatóján jártam, amelyre évről-évre – ha időm is engedi – én is szívesen eljárok: VinCe Budapest Wine Show. Mondom is miről volt szó.

VinCe Budapest Wine Show (fotó: VinCe)
VinCe Budapest Wine Show (fotó: VinCe)

Kelet-Közép-Európa legjelentősebb borpiaci találkozója, a 8. VinCe Budapest Wine Show 160 kiállítóval, 1000 különböző borral, számtalan mesterkurzussal, neves bortermelőkkel, nemzetközi szakértőkkel és borbeszerzőkkel, különleges kóstolókkal várja a borkedvelőket és a szakmabelieket március 17-19. között a Corinthia Hotelben.

A rendezvény az elmúlt 7 évben közel 30 Master of Wine-t vonultatott fel, és a borvilág legnagyobb neveit hozta el Budapestre: Piero Antinori, Steven Spurrier, Jancis Robinson, Warren Winiarski – csak hogy néhány nevet is említsek. A borkedvelők a kiállítás mellett ültetett borkóstolókon, mesterkurzusokon és workshopokon kóstolhatnak és tanulhatnak, a borászok pedig naprakész információt és hatékony segítséget kaphatnak munkájukhoz. A látogatók a kiállítóknál kóstolt borokat a VinCe PopUpWebstore online alkalmazás segítségével azonnal meg tudják vásárolni.

Harmadik alaklommal jelentkezik a VinCe Awards, melynek különlegessége, hogy mindent a boron keresztül láttat és díjaz, ezért tökéletesen a borfanatikusok igényeire szabott. A jelöléseket zárt szakmai testület végzi, de a szavazás már a borkedvelők számára is nyitott.

 A VinCe Budapest Wine Show 2017 nem kevesebbet ígér, mint hogy a résztvevőket az ismeretek mélyére vezeti, titkokat leplez le, betekintést enged a kulisszák mögé. Megismerhetjük a Roederer pezsgőt, megkóstolhatjuk az 1956-os aszút, és Clovis Taittinger, a pezsgőház nemzetközi képviselője is személyesen mutatja be pezsgőit. Találkozhatunk a spanyol borok doyenjével, Miguel Toresszel, és a legjobbtól, magától Fiona Beckett-től tanulhatjuk el a bor és étel párosítás művészetét.

VinCe Budapest Wine Show (fotó: VinCe)
VinCe Budapest Wine Show (fotó: VinCe)

A régió legnagyobb boreseménye szakmai nappal indul, így pénteken elsősorban a borászokat és szakmabelieket, szombaton és vasárnap a borkedvelőket várja számos újdonsággal. Mindkét napon hazai és külföldi szakértők, köztük Master of Wine-ok vezetik majd a mesterkurzusokat, bemutatkoznak jelentős boros társulások, és lesz egy teljes mesterkurzus is a magyar borokból a külföldi vendégek részére.

Jegyek és részletes információk itt: http://vincebudapest.hu/

 Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .