Peter Yealands, több sikeres vállalkozás után – többek közt bányászat, kagylófarm, lazacfarm – 2002-ben megalapította az új-zélandi Marlborough borvidéken saját pincészetét, mely sokáig az ország legnagyobb magántulajdonban lévő borászata volt. A hippi kinézetű, 70 éves multimilliomos most éppen fenyőmagolaj termelésbe kezdett, de ő volt Új-Zéland első szarvastenyésztője is. Amint a múlt évben megjelent The Drink Business cikkében is olvasható volt, Peter Yealands a cégben fennmaradó saját 14%-os részesedését eladta a Marlborough Lines-nak és lemondott a Yealands Estate-nél betöltött igazgatói posztjáról. Ettől függetlenül a mai napig aktív tagja a csapatnak. A rövid múltra visszatekintő Yealands borászat jelenleg több, mint 1500 hektáron gazdálkodik, közel 130 parcellán, mindezt a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében. Ezeket a parcellákat a különböző mező-és mikroklimatikus adottságoknak megfelelően kezelik, mind szőlészeti, mind pedig borászati szempontból. A világ első borászata, amely megkapta a CarbonZero tanúsítványt nem csak a borok készítésénél, hanem építészeti és sok más szempontokból is törekszik az egyedi megoldásokra: a napelemek és szélmalmok segítségével felhasználják a különböző természeti energiákat, megvilágítják az ültetvényeket, a területeiken például birkák (babydoll) legelik a gyomokat. Az elhangzottak szerint a szőlőtőkéknek például Mozart-ot játszanak.
Lars Venborg, a borászat európai képviselőjének tolmácsolásában 7 bort mutattak be a Veritas Winebarban.
