A zabpehelyről már régóta tudjuk, hogy egészséges, tápláló, és sok vitamint, illetve ásványi anyagot tartalmaz. Az utóbbi időkben pedig ismét trendi alapanyag lett, szerencsére a beszerzése is könnyen lehetséges. Ha egy gyorsan elkészíthető desszertet szeretnétek belőle készíteni, ez a recept bármikor jól jöhet: 5 perc alatt összerakjátok, bedobjátok a sütőbe és reggelire vagy estére pikk-pakk kész egy kis egészséges nassolnivaló. A legjobb az egészben, hogy bármilyen idénygyümölcs felhasználásával elkészíthető. A feleségem éppen eperrel készítette, de tökéletes áfonyával, málnával, körtével, barackkal, vagy éppen ami a piacon van.
Hozzávalók:
-
1 tojás
-
1 banán
-
1 kanál méz
-
darált zabpehely, amennyi az összeállásához szükséges
-
35 dkg eper, vagy igény szerint más idény gyümölcs
-
mandulapehely
-
nyírfacukor porcukor