Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2019. július 13.

Zabpehely torta, liszt és cukor nélkül

post

A zabpehelyről már régóta tudjuk, hogy egészséges, tápláló, és sok vitamint, illetve ásványi anyagot tartalmaz. Az utóbbi időkben pedig ismét trendi alapanyag lett, szerencsére a beszerzése is könnyen lehetséges. Ha egy gyorsan elkészíthető desszertet szeretnétek belőle készíteni, ez a recept bármikor jól jöhet: 5 perc alatt összerakjátok, bedobjátok a sütőbe és reggelire vagy estére pikk-pakk kész egy kis egészséges nassolnivaló. A legjobb az egészben, hogy bármilyen idénygyümölcs felhasználásával elkészíthető. A feleségem éppen eperrel készítette, de tökéletes áfonyával, málnával, körtével, barackkal, vagy éppen ami a piacon van.

Hozzávalók:

  • 1 tojás

  • 1 banán

  • 1 kanál méz

  • darált zabpehely, amennyi az összeállásához szükséges

  • 35 dkg eper, vagy igény szerint más idény gyümölcs

  • mandulapehely

  • nyírfacukor porcukor

Elkészítés:

A banánt összenyomjuk egy villával, hozzákeverjük az egész tojást, mézet és annyi közepesre őrölt zabpelyhet, hogy egy nem túl kemény masszát kapjunk. Egy piteformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a zabpelyhes masszát és egyenletesen elegyengetjük. Ráhalmozzuk az apróra vágott epret, meghintjük nyírfacukorral és mandulapehellyel. Előmelegített sütőben megsütjük. Nyers gyümölccsel díszítjük.

Borítókép: Németi Sándor

Ez is érdekelhet

Küldj egy üzenetet!