Zöldborsópüré-leves vaníliával és garnélanyárssal

Zöldborsópüré-leves vaníliával és garnélanyárssal

Hozzávalók (4 személyre)

70 dkg zöldborsó

5 dkg vaj

vaníliarúd, só

1 evőkanál méz

12 db garnélafarok

2 evőkanál kókuszolaj
lime, só

Elkészítés

A borsót forró vízben megfőzzük kevés sóval és a vanília kikapart magjaival.

Botmixer segítségével krémes állagúra törjük, vajjal fényezzük.

A garnélákat nyársra fűzzük, és kevés sóval, illetve pár csepp lime-lével ízesítjük. Forró serpenyőben felhevített kókuszolajon 1-1 percig sütjük mindkét oldalukat, majd bekenjük a mézzel és még pár másodpercig tovább sütjük. A forró, illatozó levessel együtt tálaljuk.

Recept: Kocsis Bálint

Fotó: Csigó Zita 


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Nyúlmájparfé Niko módra

Nyúlmájparfé Niko módra

Aki a facebookon követi az oldalt tudja, hogy új séf segíti a jövőben a munkámat. Niko Tähti, a finn származású séf jelenleg a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje, de dolgozott már Angliában, Hong Kongban, Libanonban és természetesen Finnországban. A borajánlatról most nem én gondoskodtam, hanem […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .