Zsenge karalábéleves rebarbarapudinggal, pirított dióval és dióolajjal

Zsenge karalábéleves rebarbarapudinggal, pirított dióval és dióolajjal

Hozzávalók 4 főre:

 2 db fiatal karalábé

1 evőkanál kókuszzsír

1 db burgonya

30 dkg tisztított rebarbara

2 dl tejszín

2 evőkanál étkezési keményítő

só, fehér bors

5 dkg dióbél

3 evőkanál dióolaj

Elkészítés:

A karalábét és a burgonyát puhára főzzük, tejszínnel és keményítővel elhabarjuk, majd botmixerrel egyneművé törjük. Sóval, borssal ízesítjük.

A kókuszzsíron puhára pároljuk a rebarbaraszeleteket. Turmix segítségével krémes állagúra törjük 1 evőkanál keményítővel és 0,5 dl tejszínnel együtt.

Letakarva, szilikonos formában lassan készre pároljuk a sütőben.

Forró serpenyőben rövid ideig pirítjuk a dióbelet, míg kiadja kellemes illatát.

A rebarbarapudinggal tálaljuk a krémlevest, tetejére pirított dióbelet szórunk, és dióolajjal meglocsoljuk.

Recept: Kocsis Bálint

Ételfotó: Csigó Zita 


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Nyúlmájparfé Niko módra

Nyúlmájparfé Niko módra

Aki a facebookon követi az oldalt tudja, hogy új séf segíti a jövőben a munkámat. Niko Tähti, a finn származású séf jelenleg a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje, de dolgozott már Angliában, Hong Kongban, Libanonban és természetesen Finnországban. A borajánlatról most nem én gondoskodtam, hanem […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .