Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2016. július 10.

Zsenge karalábéleves rebarbarapudinggal, pirított dióval és dióolajjal

post

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 db fiatal karalábé

  • 1 evőkanál kókuszzsír

  • 1 db burgonya

  • 30 dkg tisztított rebarbara

  • 2 dl tejszín

  • 2 evőkanál étkezési keményítő

  • só, fehér bors

  • 5 dkg dióbél

  • 3 evőkanál dióolaj

Elkészítés:

A karalábét és a burgonyát puhára főzzük, tejszínnel és keményítővel elhabarjuk, majd botmixerrel egyneművé törjük. Sóval, borssal ízesítjük. A kókuszzsíron puhára pároljuk a rebarbaraszeleteket. Turmix segítségével krémes állagúra törjük 1 evőkanál keményítővel és 0,5 dl tejszínnel együtt. Letakarva, szilikonos formában lassan készre pároljuk a sütőben. Forró serpenyőben rövid ideig pirítjuk a dióbelet, míg kiadja kellemes illatát.

A rebarbarapudinggal tálaljuk a krémlevest, tetejére pirított dióbelet szórunk, és dióolajjal meglocsoljuk.

Recept: Kocsis Bálint

Ételfotó: Csigó Zita 

 

Ez is érdekelhet

Hírek - programok
Hírek - programok
Bor
Bor teszt-értékelés
Bor teszt-értékelés

Gallay Pince Kabar 2018

2020. január 11.
Gasztronómia
Gasztronómia interjú

Küldj egy üzenetet!