Hagyományőrző soproni étel Erhardt módra

Hagyományőrző soproni étel Erhardt módra

Nemzetközi kitekintésű konyha, hagyományos magyar ételek, jól átgondolt borlap, tisztességes alapanyagok és adagok – mindez Sopron belvárosában, a Bálfi utcában található, családi üzemeltetésű Erhardt étterem-borpince és Panzióban. A “Magyarország meghatározó éttermei és séfjei” sorozatom újabb állomásában, Erhardt Zoltán tulajdonos-séfnek köszönhetően egy könnyen elkészíthető étel receptjét osztom meg veletek most.

Hagyományőrző soproni étel – roston sült kacsamáj, kolbászos lecsóval

Hozzávalók (4 személyre)

Lecsóhoz

  • 4 dkg kolozsvári szalonna

  • kolbász ízlés szerint

  • 2 dkg vöröshagyma

  • 2 dkg tv paprika

  • 2 dkg piros kaliforniai paprika

  • 2 dkg sárga kaliforniai paprika

  • 2 dkg zöld kaliforniai paprika

  • 1 késhegynyi pirospaprika

  • 2 dkg paradicsom

  • só, bors ízlés szerint

Sült kacsamájhoz

  • 2×6 dkg hízott kacsamáj

  • só, bors ízlés szerint

  • hidegen sajtolt fűszerpaprika olaj és petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítjük a lecsót, a kolbászt és a szalonnát kisütjük. Sózzuk és borsozzuk a kacsamájat, serpenyőben óvatosan körbepirítjuk, így vékony kérget kapunk rá, majd sütőben 4 percet sütjük 180 fokon.

Tálaljuk a lecsóval együtt, a végén pedig a fűszerpaprika olajjal ízlés szerint meglocsoljuk.

Borajánlat

Pfneiszl Mesés Vidék Kékfrankos 2007

Limitált szériás 2007-es kékfrankos, mely 4 évig érett tölgyfahordóban, majd 4 évig palackban. Elegáns, testes, fűszeres bor, bársonyos tanninokkal, kis füstösséggel, érett és túlérett erdei gyümölcsökkel, szilvával, dohánnyal és némi csokoládéval. Fogyasztás előtt javaslom dekantálását.

Recept: Erhardt Zoltán

Borajánlat: NOREPLIKA


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Birgit Pfneiszl: „Aki a természettel dolgozik, annak nyitottnak és őszintének kell lennie”

Birgit Pfneiszl: „Aki a természettel dolgozik, annak nyitottnak és őszintének kell lennie”

Mesebeli hangulat, kedves és fiatalos lendületű, női érzékenységgel készült borok, shiraz és kenguruk. Mindez a Soproni borvidéken, és az ínycsiklandozó falatokról pedig még nem is ejtettem szót. Ha valaki még nem találta volna ki, hogy merre jártam, akkor most elárulom: két bájos és mindig életvidám […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!