Maracuja mousse Villa Medici módra

Maracuja mousse Villa Medici módra

A Villa Medici Étteremről már több alkalommal írtam az oldalon, s mint az elmúlt évek elismerései is mutatják, az 1991-ben megnyitott étterem nem véletlenül került be a Magyarország meghatározó éttermei és séfjei sorozatomba. A kinti hideg időre való tekintettel érkezzen egy ínycsiklandozó desszert, amihez egy édes bort ajánlok most.

A „Magyarország meghatározó éttermei és séfjei” sorozatról pedig ITT tudtok bővebben olvasni.

Maracuja mousse mangókrémmel

Hozzávalók (4 személyre)

  • 130 ml maracujalé

  • 3 db tojás

  • 17,5 g fehér csokoládé

  • 77,5 g kristálycukor

  • 7 lap zselatin

  • 500 g tejszínhab

Elkészítés

A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, félretesszük. A tojásokat a cukorral vízgőz felett habverővel folyamatosan kevergetve habosra főzzük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk és hozzáadjuk a tojáshabunkhoz az olvasztott csokival és a maracujalével együtt. Kissé lehűtjük, közben a tejszínt habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Formába öntjük és lehűtjük. Mangókrémmel és házi keksszel tálaljuk.

Borajánlat

Disznókő Late Harvest 2015

Furmint és zéta (9%) szőlőfajták házasítása, acéltartályban erjesztve, majd nyolchónapnyi érlelés 225 literes tölgyfahordóban. Illatában birs, virágok, baracklekvár, aszalt sárgabarack, érett nektarin, háttérben pedig finom hordófűszerekkel és limehéjjal díszítve. Kóstolva zamatos, gyümölcsös és telt, ízében barackos linzer, omlós karácsonyi keksz, lecsengésében édes-kesernyés dohánylevelek.

Recept: Amrein Csaba – Villa Medici Étterem

Borajánlat: NOREPLIKA

Ételfotó: Neubauer Judit

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei sorozat az eforrás rendszer közreműködésével valósult meg.


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Matcha desszert, mert a matcha-nak ezer arca van

Matcha desszert, mert a matcha-nak ezer arca van

A matcha, legyen szó, főfogásról, desszertről vagy akár kávés italról, egyre nagyobb teret hódít világszerte a gasztronómiában. Amellett, hogy a porrá őrölt zöld tea rendkívül sokoldalú, roppant egészséges is: csökkenti a koleszterin-és vércukorszintet, gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban és vitaminokban, ezeknek koncentrációja például sokkal nagyobb, mint […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!