Maracuja mousse Villa Medici módra

Maracuja mousse Villa Medici módra

A Villa Medici Étteremről már több alkalommal írtam az oldalon, s mint az elmúlt évek elismerései is mutatják, az 1991-ben megnyitott étterem nem véletlenül került be a “Magyarország meghatározó éttermei és séfjei” sorozatomba. A kinti hideg időre való tekintettel érkezzen egy ínycsiklandozó desszert, amihez egy édes bort ajánlok most.

Maracuja mousse mangókrémmel

Hozzávalók (4 személyre)

  • 130 ml maracujalé

  • 3 db tojás

  • 17,5 g fehér csokoládé

  • 77,5 g kristálycukor

  • 7 lap zselatin

  • 500 g tejszínhab

Elkészítés

A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, félretesszük. A tojásokat a cukorral vízgőz felett habverővel folyamatosan kevergetve habosra főzzük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk és hozzáadjuk a tojáshabunkhoz az olvasztott csokival és a maracujalével együtt. Kissé lehűtjük, közben a tejszínt habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Formába öntjük és lehűtjük. Mangókrémmel és házi keksszel tálaljuk.

Borajánlat

Disznókő Late Harvest 2015

Furmint és zéta (9%) szőlőfajták házasítása, acéltartályban erjesztve, majd nyolchónapnyi érlelés 225 literes tölgyfahordóban. Illatában birs, virágok, baracklekvár, aszalt sárgabarack, érett nektarin, háttérben pedig finom hordófűszerekkel és limehéjjal díszítve. Kóstolva zamatos, gyümölcsös és telt, ízében barackos linzer, omlós karácsonyi keksz, lecsengésében édes-kesernyés dohánylevelek.

Recept: Amrein Csaba – Villa Medici Étterem

Borajánlat: NOREPLIKA

Ételfotó: Neubauer Judit


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!