Basilicus Szőlőbirtok Lapis Furmint 2017

Basilicus Szőlőbirtok Lapis Furmint 2017

A tarcali központú Basilicus Szőlőbirtok társtulajdonosával, Kanczler Andrással múlt hónapban készítettem egy részletes és izgalmas interjút Tokaj témában, szerencsére a visszajelzések is nagyon pozitívak voltak, ha esetleg valaki lemaradt volna erről a beszélgetésről, ITT elolvashatja. Az interjú után viszont nem távoztam üres kézzel a pincészettől, hiszen András megajándékozott néhány Basilicus palackkal: egy késői szüretelésű 2017-es kabarral, egy 2012-es 5 puttonyos aszúval, illetve egy dűlőszelektált 2017-es furminttal. Néhány napja éppen az utóbbi került felbontásra, gondoltam írok róla néhány gondolatot.

Basilicus Szőlőbirtok Lapis Furmint 2017

A bodrogkeresztúri egyedi mikroklímás, Lapis-dűlőnek a termése, mely a hordós erjesztés után közel 5 hónapig pihent hordóban. Közepestől visszafogottabb illatában lédús fehér húsú gyümölcsök, alma, citrusok és fehér virágok fedezhetők fel. Kóstolva az ízek szépen visszaadják az illatában tapasztaltakat, némi zöldfűszerrel és lime-mal színezve. Kedves, jól iható, lezser bor, de érezhetően még fiatal. Készült 1200 palackkal. 6 pont


Related Posts

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attilával ültem le egy kávé mellé, és ha a világot nem is váltottuk meg, de pár kényes téma szóba került: Tokaj, furmint, borstratégia, „botcsinálta” szakértők, és persze a kézművességet sem hagytuk szó nélkül. Attila tanulmányait Budapesten, Cambridge-ben és a Harvard Business School-on végezte. 2012-ben […]

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

A világot nem váltottuk meg, de akarva, akaratlanul komoly vitákat és indulatokat sikerült keltenünk a szakmában. Egy éves lett a Fiáth Attilával készített interjúm, úgyhogy ismét találkoztunk egy kávé mellett és ott folytattuk a beszélgetésünket, ahol abbahagytuk, némelyik gondolatot pedig tovább boncoltuk. Annyi biztos: a […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .