Villámgyors csirkemell grillezett barackkal

Villámgyors csirkemell grillezett barackkal

Villámgyors ebéd vagy vacsora? – nos, a csirkemellből könnyen és gyorsan lehet pár perc alatt egészséges ételeket varázsolni a tányérra, ami ha a rohanó hétköznapokat veszem számításba egy igazán hálás feladat. Egyik kedvenc saját receptemet szeretném most veletek megosztani, amiben pont az a jó, hogy végtelenül variálhatók a hozzávalók. Például készülhet körtével, kecske sajttal, és természetesen más-más aszalt-és liofilizált gyümölcsökkel, öntettel. A lényeg, hogy tanyasi legyen a csirke, mondanom sem kell, mennyire más a lassú növekedésű, szabadtartásban nevelt csirke íze, mint például a nagyipari állattartásban nevelkedett nyomorult társáé…

Hozzávalók:                                         

  • személyenként 2-3 vékony szelet tanyasi csirkemell

  • feta sajt ízlés szerint

  • őszibarack

  • 1 db citrom

  • liofilizált piros-és fekete ribizli

  • aszalt meggy

  • törökmogyoró

  • vegyes saláta

Mézes-citromos dresszinghez:

  • 6 ek extra szűz olívaolaj

  • 3 ek frissen facsart citromlé

  • 1 ek méz

  • tengeri só

  • frissen őrölt feketebors

Elkészítés:

A mézes-citromos dresszing elkészítéséhez a hozzávalókat egy tálban jól elkeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük. Ha ez elkészült, az egyenletes vastagságú csirkemell szeleteket alaposan megmossuk, szárazra töröljük egy papírtörlő segítségével, majd sózzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és ízlés szerint egy kis frissen őrölt feketeborssal fűszerezzük. Egy felforrósított grill serpenyőben megsütjük, ügyelve arra, hogy ne süssük túl. Pár percig pihentetjük, addig nekiláthatunk az őszibarack grillezéséhez.

Tálalás:

Vegyes salátát tálalunk mellé, megszórjuk ízlés szerint feta sajttal, a liofilizált piros-és fekete ribizlivel, aszalt meggyel és az apróra tört mogyoróval, majd a végén rácsurgatunk az egészre pár cseppet az öntetből.


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Nyúlmájparfé Niko módra

Nyúlmájparfé Niko módra

Aki a facebookon követi az oldalt tudja, hogy új séf segíti a jövőben a munkámat. Niko Tähti, a finn származású séf jelenleg a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje, de dolgozott már Angliában, Hong Kongban, Libanonban és természetesen Finnországban. A borajánlatról most nem én gondoskodtam, hanem […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .