Epres-matcha turmix recept

Epres-matcha turmix recept

Ha esetleg már unjátok a klasszikus koktélokat, próbáljátok ki ezt az otthon is könnyen elkészíthető jeges matcha teával készülő italt. És hogy mi a titkos összetevő? – nem más, mint a japánok zöld aranya, azaz a matcha, mely egy púderszerű, finom porrá őrölt zöld tea.

A matcha levelek kiemelten sok antioxidánst tartalmaznak, amelyek lassítják a sejtek természetes károsodását, így hozzájárulnak az öregedési folyamatok késleltetéséhez. Nem csoda, hogy az ázsiai hölgyek arca sokáig ráncmentes tud maradni. A szépség megtartásához elengedhetetlen, hogy odafigyeljünk immunrendszerünkre is, amiben szintén szerepet játszhat a matcházás, mivel semlegesíti a testben lévő szabadgyököket és harcol a sejtkárosodás ellen. Egy csésze matcha tea 10 csésze zöld tea erejével ér fel, található benne A, B1, B2, B6, C és K vitamin, kalcium, magnézium, foszfor és vas is. A rendszeres matcha-fogyasztás fokozza az anyagcserét, elősegítve a természetes súlycsökkenést. Ha szeretsz sportolni, akkor érdemes a bemelegítést egy csésze teával kezdened, mert növeli az edzés során elégetett zsír és kalória mennyiségét. Arról nem is beszélve, hogy hatóanyagai a mozgás utáni regenerálódásban is résztvesznek. Tanulásnál segít a koncentrációban, munkában pedig a mindennapi stresszhatások enyhítésében. Fogyasztható önmagában és kiválóan kombinálható gyümölcsökkel, zöldségekkel, fűszerekkel vagy akár állati vagy növényi tejjel is. 

Epres-matcha turmix:

Hozzávalók 1 személyre:

  • 3 dl tej (lehet növényi is)
  • 5-6 szem eper (vagy bármilyen gyümölcs, amit kívánsz)
  • 3 jégkocka 
  • 2 gramm (1 mk) Matcha Tsuki Prémium matcha
  • igény szerint méz vagy agavé szirup és tejszínhab

Elkészítés:

Először készítsük el a shotot egy kis tálkában: 2 gramm matcha port kikeverünk 50 ml, 75-80 Celsius fokos vízzel. Fontos, hogy ne forrásban lévő vizet használjunk, mert attól megkeseredhet a tea íze. A port hagyományosan chasen-nel, azaz bambusz teakeverő ecsettel szokás elkeverni, de természetesen a kiskanál is tökéletes. Mossuk meg a friss gyümölcsöket vagy használhatunk fagyasztott változatot is, ha csak az van csak otthon. Tegyük be a gyümölcsöt és a jeget egy blenderbe és adjunk hozzá 3 dl tejet. Ha édesebben szereted, adj hozzá egy kis kanál mézet vagy agavé szirupot, majd turmixold össze. A turmixot öntsük egy nagyobb – kb. 5 dl űrtartalmú pohárba -, végül öntsük hozzá lassan a már elkészített matcha-shotot. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal, szárított gyümölcsökkel vagy akár fahéjjal.  


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Nyúlmájparfé Niko módra

Nyúlmájparfé Niko módra

Aki a facebookon követi az oldalt tudja, hogy új séf segíti a jövőben a munkámat. Niko Tähti, a finn származású séf jelenleg a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje, de dolgozott már Angliában, Hong Kongban, Libanonban és természetesen Finnországban. A borajánlatról most nem én gondoskodtam, hanem […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .