Hideg sültpaprika püréleves, lenmagos kukoricaropogóssal
Hozzávalók (4 személyre):
5 db piros pritaminpaprika
5 db sárga pritaminpaprika
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál tengeri só
1 dl kókuszolaj
2 dl zabtejszín
10 dkg kukoricaliszt
1 kávéskanál lenmag
1 kávéskanál szezámolaj
fehérbors, római kömény
Elkészítés:
A megtisztított, csumázott és félbevágott paprikákat kiolajozott tepsiben aranyszínűre sütjük a hagymákkal együtt 30 perc alatt.
Amikor kivesszük a sütőből, letakarjuk fóliával pár percre, ezáltal könnyen lehúzható a külső, nem emészthető héjuk.
Turmixgépben összetörjük a paprikákat, sózzuk, borsozzuk, vízzel és zabtejszínnel hígítjuk. (a víz és a tejszín mennyisége a paprikák nagyságától változhat)
A kukoricaropogóshoz a lisztből és a magvakból ásványvíz hozzáadásával palacsintatésztát keverünk, melyet 1 órára hűtőbe teszünk.
Kisütjük a kukoricaropogósakat, együtt tálaljuk a behűtött levessel.
Recept: Kocsis Bálint
Ételfotó: Csigó Zita