Mediterrán ihletésű paradicsomos penne

Mediterrán ihletésű paradicsomos penne

Ha egy szuperfinom, mediterrán ihletésű tésztát szeretnétek elkészíteni, ez a paradicsomos penne fetával, padlizsánnal és friss bazsalikommal az egyik legjobb választás. Gyors és pofonegyszerű az elkészítése, közben csupán pár hozzávalót igényel.

Paradicsomos penne

Hozzávalók:

  • 400 gr penne
  • 1 db padlizsán
  • 360 gr hámozott paradicsomkonzerv
  • 200 gr fetasajt
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • provence-i fűszerkeverék

Elkészítési mód:

A padlizsánt alaposan megmossuk, vékonyabb szeletekre vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, ízlés szerint fűszerezzük egy kis sóval, frissel őrölt borssal, és egy kevés provence-i fűszerkeverékkel, majd az előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük, és ropogósra sütjük.

Míg készül a padlizsán, apróra vágjuk a hagymát és az egy gerezdnyi felszeletelt fokhagymával együtt egy serpenyőben olívaolajon kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsom konzervet, kicsit megnyomkodjuk villával, majd jöhet hozzá egy kis só (ezzel vigyázzunk, mert a feta is sós), frissen őrölt bors, és félcsokornyi bazsalikom apróra vágva. Szükség esetén, ha esetleg kevés a leve, a tészta főzőlevéből lehet hozzáadni egy keveset.

A tésztát lobogó vízbe helyezzük, és nagyjából az ajánlott főzési idő letelte előtt 1 perccel leszűrjük. Hozzáadjuk a paradicsomos szószhoz, jól átforgatjuk benne. Tálaláskor rászórunk ízlés szerint feta sajtot és friss bazsalikomot, és hozzáadjuk a ropogós padlizsánt.

Szerző, recept, fotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője


Related Posts

Shimeji gombás töltött padlizsán

Shimeji gombás töltött padlizsán

A shimeji gomba sült ételekhez, levesekhez, mártásokhoz, halas fogásokhoz egyaránt kiváló, Kínában legtöbb esetben savanyított változatban jelenik meg, míg Japánban levesekben, tésztákban, rizses fogásokban, vagy salátákban használják fel. Szerencsére Kelet-Ázsia egyik népszerű alapanyagát, a shimeji gombát már Magyarországon is, például szupermarketekben, könnyen be lehet szerezni. […]

Juhtúrós, rókagombás töltött padlizsán

Juhtúrós, rókagombás töltött padlizsán

Grillezve, sütve, töltve, párolva, rántva, köretként vagy akár önmagában, a tojásgyümölcsből, avagy a nálunk közismertebb nevű padlizsánból könnyen és változatos formában lehet tápláló és ízletes fogásokat készíteni. Nem mellesleg az egészségünkre is pozitív hatást gyakorol: többek között megköti a szervezetünkben a felesleges vasat, a benne […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .