Mediterrán ihletésű paradicsomos penne

Mediterrán ihletésű paradicsomos penne

Ha egy szuperfinom, mediterrán ihletésű tésztát szeretnétek elkészíteni, ez a paradicsomos penne fetával, padlizsánnal és friss bazsalikommal az egyik legjobb választás. Gyors és pofonegyszerű az elkészítése, közben csupán pár hozzávalót igényel.

Paradicsomos penne

Hozzávalók:

  • 400 gr penne
  • 1 db padlizsán
  • 360 gr hámozott paradicsomkonzerv
  • 200 gr fetasajt
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • provence-i fűszerkeverék

Elkészítési mód:

A padlizsánt alaposan megmossuk, vékonyabb szeletekre vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, ízlés szerint fűszerezzük egy kis sóval, frissel őrölt borssal, és egy kevés provence-i fűszerkeverékkel, majd az előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük, és ropogósra sütjük.

Míg készül a padlizsán, apróra vágjuk a hagymát és az egy gerezdnyi felszeletelt fokhagymával együtt egy serpenyőben olívaolajon kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsom konzervet, kicsit megnyomkodjuk villával, majd jöhet hozzá egy kis só (ezzel vigyázzunk, mert a feta is sós), frissen őrölt bors, és félcsokornyi bazsalikom apróra vágva. Szükség esetén, ha esetleg kevés a leve, a tészta főzőlevéből lehet hozzáadni egy keveset.

A tésztát lobogó vízbe helyezzük, és nagyjából az ajánlott főzési idő letelte előtt 1 perccel leszűrjük. Hozzáadjuk a paradicsomos szószhoz, jól átforgatjuk benne. Tálaláskor rászórunk ízlés szerint feta sajtot és friss bazsalikomot, és hozzáadjuk a ropogós padlizsánt.

Szerző, recept, fotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője


Related Posts

Serpenyős süllő zöldségekkel

Serpenyős süllő zöldségekkel

Serpenyős süllő zöldségekkel – egyszerű elkészíteni, finom és mutatós. Nem mellesleg a fogyókúrázók is bátran ehetik, az előkészítési folyamatokkal együtt közel 20 perc alatt már kész is. Így azok számára, akik gyorsan szeretnének valami finom ebédet vagy vacsorát varázsolni az asztalra, ideális választás. Akik esetleg […]

Shimeji gombás töltött padlizsán

Shimeji gombás töltött padlizsán

A shimeji gomba sült ételekhez, levesekhez, mártásokhoz, halas fogásokhoz egyaránt kiváló, Kínában legtöbb esetben savanyított változatban jelenik meg, míg Japánban levesekben, tésztákban, rizses fogásokban, vagy salátákban használják fel. Szerencsére Kelet-Ázsia egyik népszerű alapanyagát, a shimeji gombát már Magyarországon is, például szupermarketekben, könnyen be lehet szerezni. […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .