Egyszerű pezsgőkoktélok nem csak szilveszterre

Egyszerű pezsgőkoktélok nem csak szilveszterre

Az igazat bevallva, már egy jó ideje szerettem volna ennek a három pezsgőkoktélnak az elkészítését megosztani az oldalon, de most, hogy itt a szilveszter, ennél jobb alkalmat nem is találhattam volna. A koktélok leírásai pedig Marosi Dani, a The Ritz-Carlton, Budapest bartender, bar supervisor jóvoltából kerülnek megosztásra az oldalon. Egyébként tényleg nagyon finomak, aki esetleg szeretné őket hozzám hasonlóan kipróbálni, irány a Ritz-Carlton, Budapest elegáns bárja, ahol kifinomult környezetben nem csak koktélokat, hanem pezsgőket és borokat is fogyaszthat.

Sparkling Temptation

  • 40 ml Russian Standard

  • Strawberry püré

  • 20 ml limelé

  • 20 ml Cointreau

  • Francois Rosé pezsgő

Shakeléssel, majd dupla szűréssel készül, ami megakadályozza, hogy a jég, az eper darabok vagy a jégtörmelék belekerüljenek a kész italba, így csak az ital élvezete marad. Egy klasszikus az eper és a pezsgő párosítására, ami egy igazán harmonikus, frissítő italt eredményez. Enyhe vöröses színével pedig bármilyen alkalommal felhívja magára a figyelmet.

Hugo

  • 20 ml limelé

  • 20 ml St. Germain

  • 8-10 mentalevél

  • Hungária Extra Dry vagy Freixenet Prosecco

A vendég poharában építjük fel az italt, az összes összetevőt belehelyezve, majd felkeverve. Rendkívül mutatós, szinte magához láncolja a tekintetet, nem mellesleg nagyon ízletes és frissítő ital, melynek az alkoholtartalma alig érezhető.

Showtime

  • 20 ml Kahlua kávélikőr

  • 60 ml narancslé

  • 2 csipet fahéj

  • Hungária Extra Dry

Shakeléssel készül, duplán szűrve, a lehető legjobb íz elérése érdekében. Szezonalitását tekintve a fahéj-narancs-kávé ötvözésével egy tipikus téli ital, alkoholja alig érzékelhető.


Related Posts

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon […]

Nem azért jöttünk Somlóra, hogy népszerűek legyünk – Prisztavok Zoltánnal beszélgettem

Nem azért jöttünk Somlóra, hogy népszerűek legyünk – Prisztavok Zoltánnal beszélgettem

Nem azért jöttünk Somlóra, hogy népszerűek legyünk, hanem hogy hatékonyak, és inkább azokra szeretnénk koncentrálni, akikkel jó együtt dolgozni – vallja legújabb interjúmban a Kreinbacher Birtok kereskedelmi-és marketing vezetője Prisztavok Zoltán, akitől többek között azt is megtudtam, hogy milyen új tervekkel látnak neki a pezsgőkészítéshez […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .