Folytatódik a nagy sikerű akkreditált, Sommelier szakmai képzés Magyarországon

Folytatódik a nagy sikerű akkreditált, Sommelier szakmai képzés Magyarországon

A 2020 őszén sikeresen elindított Sommelier képzés után, idén ősszel is folytatódik a Magyar Sommelier Szövetség és a Central European Wine Institute (CEWI) közös szervezésében lebonyolításra kerülő hivatalos Sommelier szakmai képzés. Jelentkezésre a www.cewi.hu/jelentkezés oldalon van lehetőség.

A szeptemberben folytatódó, hivatalos sommelier szakmai képzés mind elméleti szinten, mind a gyakorlatban a legmagasabb színvonalú hazai tanulási lehetőséget kínálja a szakmabelieknek. A legmagasabb szintű előadásokat a képzés tematikáján túl az oktatásban résztvevő számos magyar Sommelier Bajnok és Nemzetközi Borakadémikus (Dip WSET) tudása és tapasztalata garantálja. A képzésen a résztvevők a már bevált tematika alapján, a professzionális kóstolás ismerete mellett többek közt megismerhetik a hazai és nemzetközi szőlőfajtákat és borvidékeket, a világ meghatározó spirit fajtáit, illetve ezekkel egyetemben olyan speciális szakmai tudásra tehetnek szert, mint a sommelier teljes feladatköre, az étel-borpárosítás a gyakorlatban, valamint a hazai és nemzetközi borpiaci ismeretek és meghatározó trendek.

A képzésen igazolt vendéglátóipari tapasztalattal, vendéglátóipari végzettséggel vagy az előzetes szakmai teszten való megfeleléssel vehetnek részt az érdeklődők. Sikeres elméleti és gyakorlati vizsga esetén hivatalos, a Magyar Sommelier Szövetség és a CEWI által kiállított diploma bizonyítja az elsajátított szakmai ismereteket.

További részetek a www.cewi.hu és a www.sommelierhungary.hu weboldalon találhatók.

x


Related Posts

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attilával ültem le egy kávé mellé, és ha a világot nem is váltottuk meg, de pár kényes téma szóba került: Tokaj, furmint, borstratégia, „botcsinálta” szakértők, és persze a kézművességet sem hagytuk szó nélkül. Attila tanulmányait Budapesten, Cambridge-ben és a Harvard Business School-on végezte. 2012-ben […]

Nyúlmájparfé Niko módra

Nyúlmájparfé Niko módra

Aki a facebookon követi az oldalt tudja, hogy új séf segíti a jövőben a munkámat. Niko Tähtiról, a finn származású séfről a RÓLAM menüpontnál tudtok majd bővebben is olvasni. Jelenleg a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje, de dolgozott már Angliában, Hong Kongban, Libanonban és természetesen […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .