St. Andrea Pincészet: Áldás Bikavér 2017

St. Andrea Pincészet: Áldás Bikavér 2017

Az egerszalóki St. Andrea Pincészetről már több alkalommal is írtam az oldalon, nemrég pedig ifj. Lőrincz Györggyel is készítettem egy interjút. Ha esetleg valaki lemaradt volna erről, IDE kattintva most elolvashatja.

Az Áldás alapjában véve a St. Andrea pincészet alapbikavére, a házasítás gerincét 2017-ben a kékfrankos adja (33%), a többi részét pedig cabernet franc (25%), pinot noir (17%), merlot (13%), és egyenlő arányban cabernet sauvignon (4%), menoir és kadarka. Az eredmény, főleg ha az árát is számításba veszem, egy tetszetős, elegáns, ámbár még nagyon fiatal bor, amely önmagában vagy ételek mellé is jó választás. Fiatalos megjelenés, illatjegyeiben az érett gyümölcsök dominálnak, melyhez társul szilva, érett cseresznye, datolya, szilvalekvár, sok-sok fűszer, pici füst, aláfestésként pedig kékvirágos, szőlős nüanszok. A korty határozott, krémes, de itt is szintúgy, mint illatában, az érett, de nem túlérett gyümölcsöké a főszerep. A korty második felétől a fűszerezettsége egyre jobban érvényesül. Közepes test, picit emelkedett alkohol, savai virgoncak, lecsengése viszonylag hosszú, amelyben a tannin és az alkohol is érezhető. Fiatal bikavér, amely a felbontás utáni második napon még szebb arcát mutatja. 86 pont/6-

A bikavér a Borsmenta sajtókóstoló keretén belül került felbontásra áprilisban.


Related Posts

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

A világot nem váltottuk meg, de akarva, akaratlanul komoly vitákat és indulatokat sikerült keltenünk a szakmában. Egy éves lett a Fiáth Attilával készített interjúm, úgyhogy ismét találkoztunk egy kávé mellett és ott folytattuk a beszélgetésünket, ahol abbahagytuk, némelyik gondolatot pedig tovább boncoltuk. Annyi biztos: a […]

Kovács Nimród – „Csak így tud berobbanni az Egri borvidék a világba”

Kovács Nimród – „Csak így tud berobbanni az Egri borvidék a világba”

„A legtöbb egri borász szerint a bikavérről és az egri csillagról kell szólnia Egernek, de én nem értek egyet ezzel. Mindkét márka nehezen kommunikálható, különösen a lejáratott és nehezen definiálható bikavér. Ennek újjáépítése elég kemény dió” – vallja Kovács Nimród, az év Gasztroborásza, akinek borai […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .