Egy bor, amire 4 és fél éves várakozási lista van

Egy bor, amire 4 és fél éves várakozási lista van

Az arisztokrata gyökerekkel rendelkező Nyárády Pablo tulajdonában lévő Trifecta Borászat, mint az már korábban is olvasható volt a pincészet ügyvezető igazgatójával, Táborosi Jánossal készített interjúmban, a Tokaji borvidéken kívül az Egyesült Államokban, pontosabban a Napa-völgyben is készít borokat (cabernet sauvignon és pinot noir). Az Egyesült Államokban lévő pincészet arra törekszik, hogy közvetlenül a vásárlóknak adja el a borokat, különböző rendezvényeken vesznek részt, és csak azok kerülhetnek fel a várólistára, akik Nyárády Pabloval találkoztak személyesen. Ezek a prémium borok csak korlátozott számban, 4 és fél éves várakozási lista után állnak az érdeklődők rendelkezésére. Ráadásul a cabernet sauvignon és pinot noir esetében is meg van szabva, hogy egy palackot nem, hanem csak egy kartonnal lehet vásárolni, ez 12 palackot jelent.

Trifecta Cabernet Sauvignon 2013

A 2013-as kiváló évjárat egy igazi álomszüret volt a borászat számára, a bogyókat intenzív ízek, kifinomult tanninok, koncentráció, kiváló sav és összetett szerkezet jellemzett. És ez az elkészült borra is érvényes, mely vakon kóstolva is egyértelmű újvilági stílust képvisel. Közepestől intenzív, nagyon komoly és elegáns illatában sok fűszer, érett gyümölcsök, szilvalekvár, fekete ribizli, szeder, áfonya, fekete cseresznye, aszalt szamóca köszön vissza, pihenve pedig dohány, cédrus, füst, vanília, étcsoki, mentol és avar is. Szájban koncentrált és sűrű, de nem nehézkes, a korty puha és krémes, a tannin csiszolt és bársonyos, savai érettek. Kiegyensúlyozott bor, kis tüzességgel a korty végén. Az édes fűszerek és érett gyümölcsök behízelgővé, édeskéssé varázsolják a kortyot, mely némi gombásságot, száraz avaros karaktert is mutat. Lecsengésében az édes fűszerek felerősödnek, és egészen sokáig megmarad szájban az élmény. Frissebb bor benyomását kelti, mint egy nyolc éves bor. Még bőven van benne potenciál. 7,5 pont

Szerző, fotó: Noreplika (Németi Sándor), borszakértő, a Magyar Borszakírók Körének tagja, az oldal tulajdonosa és főszerkesztője

(A cikk a Trifecta Wines és a WineArtCulture közös együttműködésének eredményeként jött létre)


Related Posts

Kiss János tokaji borász: Az életem egy nyitott könyv

Kiss János tokaji borász: Az életem egy nyitott könyv

Kiss János, a 2006-ban alapított bodrogkisfaludi Breitenbach Pince tulajdonos-főborásza az egyik legőszintébb magyar borász, aki magáról mindig szerénységgel, társairól pedig nagy alázattal beszél. 2005-ben egy frontális baleset és egy rossz műtét után, egy orvosi műhibával a háta mögött újra kellett kezdenie az életét, de mint […]

Borjúkaraj tejszínes sütőtökkrémmel

Borjúkaraj tejszínes sütőtökkrémmel

A sütőtök olcsó, finom, laktató, vitaminokban gazdag, egészséges, és sokoldalúan felhasználható a konyhában. Lehet belőle levest, krémet, süteményt, levárt és dzsemet is csinálni. Ennél az ételnél is célszerű egy nagyobb darabot beszerezni, így ami marad, azt például önmagában lehet desszert helyett fogyasztani. De a magját […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .