A Bock Óbor Étterem 2003-ban nyitotta meg kapuit a villányi Bock Pince felett és már a kezdetek óta egy házias enyhén rusztikus stílust képvisel, amit remekül kiegészítenek a pincészet borai. Nemesné Barbara executive chef és Hadnagy Attila mesterszakács vezetésével az Óbor Étteremben mindig arra törekszenek, hogy a legjobb alapanyagokból a lehető legjobb minőségű ételt készítsék el. Az étlapon az ételek mellett a Bock Pince borai is hangsúlyosak, hiszen minden fogás mellé a pince sommelier-ei ajánlanak bort, amelyek remekül harmonizálnak az ételekkel. A tulajdonos Bock József ízléséről – Oscar Wild után szabadon – így fogalmaz: „Ízlésem rendkívüli egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal”. Tehát aki Villányba látogat, az térjen feltétlenül be a Bock Óbor Étterembe, kedvcsinálóként pedig jöjjön egy nagyszerű recept, ami mellé párosítottam egy bort.
A “Magyarország meghatározó éttermei és séfjei” sorozat következő állomása a villányi Bock Óbor étterem.
Tűzdelt dámszarvas Capellás keserű csokoládémártással, vajas kalács felfújttal
Hozzávalók (4 személyre)
Tűzdelt dámszarvashoz
-
1 kg szarvas comb
-
0,1 kg füstölt szalonna
-
0,04 kg cukor
-
0,04 kg zsiradék
-
0,04 kg vöröshagyma
-
0,01 kg fokhagyma
-
0,05 kg paradicsom
-
0,05 kg paprika
-
0,04 kg sárgarépa
-
0,04 kg fehérrépa
-
0,04 kg alma
-
1 db citromnak a reszelt héja és kifacsart leve
-
0,05 kg boróka bogyó
-
0,05 kg babérlevél
-
0,1 kg só
-
0,05 kg bors
-
3 dl Bock Capella
-
0,05 kg liszt
-
0,1 kg keserű csokoládé
Kalácsfelfújt
-
0,18 kg kalács
-
2 db tojás
-
0,4 kg olvasztott vaj
-
4 dl tej