Segítség és összefogás a bajban

Segítség és összefogás a bajban

Február közepén indult a GLÉDA vendéglő és az új-zélandi ANZIL Hungarian Restaurant közös akciója, amelynek keretében Új-Zélandon jótékonysági vacsorákat rendeznek, az adományokból pedig a GLÉDA hetente egyszer teljes menüt főz és szállít ki az óbudai anyaotthon lakóinak – így biztosítva pár nap munkát a kollégáiknak. Az akcióhoz azóta többen is csatlakoztak a világ mindkét végén, így nem csak a rendszeres főzés folytatódhat, hanem külön húsvéti csomagokat is összeállítanak az adományokból.

„A csomagba fogyasztásra kész, főtt, szeletelt sonkát, keménytojást és tormakrémet készítünk Gléda-stílusban, a tarjáni Szilvi Zöldség pedig újhagymát és friss retket tesz bele. A foszlós kalácsot Szabi a Péktől szerettük volna rendelni, de ő sem fogadott el pénzt, inkább 100 kalácsot süt az ajándékokhoz. A gyermelyi székhelyű Kreatív Ajándék pedig saját kézzel elkészíthető, kifesthető fa-figurákat és játékokat rejt a csomagba, hogy maradandó ajándékot is hozzon a nyuszi” – sorolja Kerekes Sándor, a Gléda Vendéglő séf-tulajdonosa.

Az ANZIL Hungarian Restaurant adománygyűjtő akciójához Új-Zélandon már csatlakozott az Aucklandi Magyar Klub és a magyar ízeket készítő Szilvia’s Little Kitchen, így az anyaotthon lakói egy hónapig még biztosan élvezhetik a világot átívelő gondoskodást, hiszen „aki szeret, az etet!”

Háttérinformációk:

Az ANZIL Hungarian Restaurant tulajdonosa, László András február elején kereste meg Deli Jánost és Kerekes Sándort, hogy mindenképpen szeretné segíteni a Gléda túlélését. Ők adományok helyett dolgozni szerettek volna: így indult útjára a jótékonysági főzés-sorozat, amelynek keretében hetente egyszer 80-100 adag ételt szállítanak az óbudai anyaotthon lakóinak. Az önkormányzati fenntartású intézmény szállást és biztonságot nyújt a lakóinak, de ellátásról a lakóknak maguknak kell gondoskodni, így a menü nagy segítséget jelent az ott élőknek.

A GLÉDA Vendéglőnek a második hullám kezdetén, ősszel be kellett zárnia: az adományoknak köszönhetően viszont hetente egyszer újra élettel és illatokkal telik meg a konyha, a szakácsok dolgozhatnak, az ételek pedig a legjobb helyre kerülnek. A rendszeres adományozókhoz csatlakozott Magyarországon a tarjáni Szilvi Zöldség, akik minden héten friss zöldséget és gyümölcsöt szállítanak a Glédának a csomagokba. Új-Zélandon pedig az ANZIL heti, jótékonysági vacsoráin kívül rendszeres adományokat küld a célra a több, mint 35 éve működő Auckland-i Magyar Klub: Köves-Weis András és felesége, Lili több évtizede ápolják a magyar hagyományokat és látják el nélkülözhetetlen hazai ízekkel az Új-Zélandon élő magyarokat.

Nemrégiben csatlakozott a rendszeres támogatókhoz a Szilvia’s Little Kitchen: Nagy Szilvia már Új-Zélandon végezte el a szakácsiskolát, és azóta sajtot, sonkát és rengeteg magyar édességet készít a túró ruditól a gesztenyepüréig – nem csak a magyaroknak, hanem a magyar ízekért rajongó helyieknek is. A GLÉDA Vendéglő tulajdonosai, Deli János és Kerekes Sándor májusig biztosan szeretnék folytatni a jótékonysági főzést heti egy alkalommal – a folytatás pedig az adománygyűjtő vacsorák sikerén, illetve az újonnan csatlakozó támogatókon múlik.

Aki szeretné támogatni az ANZIL étterem és a GLÉDA Vendéglő jótékonysági együttműködését, azt tárt karokkal várják az elérhetőségeiken:

info@gledavendeglo.eu

Deli János: +36-30/233-8018

(készült a sajtóközlemény alapján)


Related Posts

Kacsamáj fehérboros aszalt füge chutneyval

Kacsamáj fehérboros aszalt füge chutneyval

Déli János és Kerekes Sándor saját étterméről, az óbudai Béres székház aljában található Gléda Vendéglőről egy korábbi írásomban már ejtettem néhány szót, sőt, Kerekes Sándor jóvoltából a kínálatukban megtalálható szarvasgerinc receptjét is közöltem az oldalon. Most viszont érkezzen az aktuális étlapról egy könnyen elkészíthető ínyencség. […]

Gléda Vendéglő: klasszikus régi ízek 21. századra komponálva

Gléda Vendéglő: klasszikus régi ízek 21. századra komponálva

Miután többek között a világhírű sztárséf, Heston Blumenthal egyik éttermében üzletvezető-helyettesként is dolgozott, Magyarországra visszatérve Déli Jánosnak a neve olyan helyekkel forrt össze, mint például a Csalogány26, Aranyszarvas, Mák, a csopaki, majd a budapesti Márga Bisztró. Utóbbi például a The New York Times online kiadásában […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .