Korianderes grillezett kukorica recept
Itt a nyár, a jó idő, ilyenkor jól esik kimenni a kertbe és egy fröccsel vagy egy sörrel a kezünkben grillezni. Ez a korianderes grillezett kukorica önmagában vagy köretként is kiváló, nem mellesleg finom és gyorsan elkészül. Ha esetleg valaki nem szereti a koriandert, akkor ezt petrezselyemmel is helyettesítheti.
Grillezett kukorica recept
Hozzávalók:
- 4 cső friss kukorica
- 50 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk chili por
- 1 tk só
- 1/2 tk frissen őrölt fekete bors
- 1 db lime
- friss koriander
- reszelt parmezán (opcionális)
A grillezett kukorica elkészítése:
Hámozzuk meg a kukoricacsöveket és távolítsuk el róla a selymet is. Egy tálban keverjük össze jó alaposan a puha vajat a zúzott fokhagymával, a chili porral, a sóval és a borssal. Ha a fűszeres vaj elkészült kenjük meg vele a kukoricacsöveket. Helyezzük a kukoricákat a grillre, és süssük kb. 10-15 percig. Időnként forgassuk meg, hogy egyenletesen megpiruljanak és kissé karamellizálódjanak. A kukorica akkor lesz kész, amikor a szemek puhák és aranybarna foltok jelennek meg rajta. Ha minden kukorica elkészült, vegyük le a grillről és csavarjunk rájuk ízlés szerint egy kis limelét. Szórjuk meg friss, apróra vágott korianderrel és tálaljuk. Ha még gazdagabb ízeket szeretnénk kapni, akkor a fűszervajhoz adhatunk egy kevés reszelt parmezánt is. A kukoricát előre is megfőzhetjük röviden sós vízben, mielőtt a grillre tesszük, így még gyorsabban elkészül.
Recept: Németi Sándor
Borítókép: unsplash