Szuperfinom házi gesztenyés batyu
Vannak olyan örök kedvenc sütemények az életemben, melyek egy röpke ideig visszarepítenek a gyerekkoromba. Ilyen például ez az egyszerűen elkészíthető szuperfinom és omlós házi készítésű gesztenyés batyu, mely nem csak az ünnepeket, hanem a hétköznapokat is képes bearanyozni. Sok porcukorral meghintve az igazi, próbáljátok ki.
Házi gesztenyés batyu
Hozzávalók:
- 400 gr vaj
- 400 gr liszt
- 4 evőkanál tejföl
- 1-2 csipetnyi só
- 250 gr gesztenyemassza
- 1 tojás a kenéshez
- porcukor
Elkészítési mód:
A vajat és a lisztet a tejföllel, a csipet sóval összedolgozzuk, és fél cm vastagra nyújtjuk. Kb. 6x6 cm-es kockákat vágunk és mindegyikbe rakunk a gesztenyemasszából, táskaszerűen összehajtogatjuk, a tetejét felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 30 percig sütjük. Tetejét porcukorral meghintjük.
Recept, fotó: Németi Sándor