Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2021. március 04.

Szuperfinom házi gesztenyés batyu

post

Vannak olyan örök kedvenc sütemények az életemben, melyek egy röpke ideig visszarepítenek a gyerekkoromba. Ilyen például ez az egyszerűen elkészíthető szuperfinom és omlós házi készítésű gesztenyés batyu, mely nem csak az ünnepeket, hanem a hétköznapokat is képes bearanyozni. Sok porcukorral meghintve az igazi, próbáljátok ki.

Házi gesztenyés batyu

Hozzávalók:

  • 400 gr vaj
  • 400 gr liszt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1-2 csipetnyi só
  • 250 gr gesztenyemassza
  • 1 tojás a kenéshez
  • porcukor

 

Elkészítési mód:

A vajat és a lisztet a tejföllel, a csipet sóval összedolgozzuk, és fél cm vastagra nyújtjuk. Kb. 6x6 cm-es kockákat vágunk és mindegyikbe rakunk a gesztenyemasszából, táskaszerűen összehajtogatjuk, a tetejét felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 30 percig sütjük. Tetejét porcukorral meghintjük.

Recept, fotó: Németi Sándor

Ez is érdekelhet

Bor teszt-értékelés

Majoros Pince Birtokbor 2018

2019. augusztus 16.
Bor teszt-értékelés

Gallay Pince Blanc 2016

2019. november 08.
Kultúra

Leonardo da Vinci és a bor

2023. február 06.
Utazás
Borturizmus
Bor
Gasztronómia

Szalonna luxus kivitelben

2020. október 07.
Borturizmus

Bujdosó reload

2017. szeptember 15.

Küldj egy üzenetet!