Bor
post-authorNémeti Sándor
2021. július 07.

Nyári frissítő buborék

post

Mint arról már korábban beszámoltam, a Hilltop Borászat új arculattal, azaz új címkékkel jelent meg a közelmúltban a piacon. Dr. Ann C. Noble, a davis-i Kaliforniai Egyetem professzora által a nyolcvanas években kitalált aromakört azóta is nagy sikerrel használják borkóstoláshoz. Ennek lényege, hogy elsődleges, másodlagos, de akár harmadlagos aromákat is leír, így segítenek lebontani az ízélményeket, és megfogalmazni a kóstolt tétel jellemző jegyeit. Az aromakör így kiegészíti az érzékszervi észlelést, segít megjegyezni a kóstolt borokat, sőt azonosítani a kedvelt íz- és illatjegyeket. A Hilltop megújult címkéin is ezt az aromakört használja egy letisztultabb, könnyen értelmezhető formában, így még a laikusabb borfogyasztók is könnyen megtalálják, melyik bor illik legjobban az ízlésükhöz.  

Most a Hilltop megújult termékportfóliójából a borászat újdonsága, a Gyöngy névre keresztelt gyöngyöző bor került a poharamba, amely tulajdonképpen egy sauvignon blanc és sárgamuskotály házasítás, fele-fele arányban. Könnyed, laza és frissítő ital, kibontáskor illatában leginkább a sauvignon blanc tipikus jegyei dominálnak, a sárgamuskotály inkább csak árnyaltan jelenik meg. Növények, bodza, lime vezetik aromajegyeit, de diszkréten a fehér húsú gyümölcsök, virágok, mangó, licsi és nyári alma is feltűnnek. Szájban is könnyed és frissítő, amit a hozzáadott széndioxid is kiemel. Nem gondolkodós bor, hanem tipikusan az a fajta ital, amelyből a nagy nyári melegben jól esik inni néhány pohárral.

Borítókép: Németi Sándor

Ez is érdekelhet

Gasztronómia
Gasztronómia

Pisztáciás málnás torta

2024. június 05.
Utazás
Hírek - programok
Hírek - programok
Hírek - programok

Küldj egy üzenetet!