Gasztronómia
post-authorWineArtCulture
2022. október 29.

Készíts gin-tonik koktélt, ahogyan a profik

post

A gin-tonik szezon egész évben tart, így ha éppen ezt a koktélt szeretnétek otthon elkészíteni, próbáljátok ki a Badhanna bartenderének receptje alapján. Aktuális ajánlata a Kiotóból származó 54,5%-os,  Ki No Bi Sei gin. Ez egy navy típusú gin, amiről a matrózok azt gondolták, hogy magas alkoholtartalma miatt elűzhetik vele a nem kívánt betegségeket és bacillusokat. Az ázsiai spirit ízeiből az Égei-tenger környékén jellemző fűszerek felhasználásával készült Aegean tonikkal izgalmas, az őszi hónapokban is felpezsdítő ízeket hozhatsz ki.

Made My Day

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 40 ml Ki No Bi Sei Gin
  • 1 üveg Three Cents Aegean Tonik
  • 4-5 szem szárított borókabogyó
  • 1 kígyóuborka roll
  • 2-3 db nagyobb jégkocka

Szükséges eszközök:

  • zöldséghámozó
  • bárkanál
  • 1 db long drinkes pohár

Elkészítés:

Tedd bele a jégkockákat a long drinkes pohárba és töltsd rá a gint. Öntsd rá a tonikot, majd szórd a pohárba a borókabogyókat. A zöldséghámozó segítségével vágj egy vékony szelet uborkát és tekerd fel, majd helyezd óvatosan a pohárba. A keverőkanállal keverd meg az italt.

Ez is érdekelhet

Recept
Bor teszt-értékelés
Gasztronómia
Bor teszt-értékelés
Bor teszt-értékelés

Rétegműfaj

2020. május 06.
Gasztronómia interjú
Recept

Küldj egy üzenetet!