Készíts gin-tonik koktélt, ahogyan a profik
A gin-tonik szezon egész évben tart, így ha éppen ezt a koktélt szeretnétek otthon elkészíteni, próbáljátok ki a Badhanna bartenderének receptje alapján. Aktuális ajánlata a Kiotóból származó 54,5%-os, Ki No Bi Sei gin. Ez egy navy típusú gin, amiről a matrózok azt gondolták, hogy magas alkoholtartalma miatt elűzhetik vele a nem kívánt betegségeket és bacillusokat. Az ázsiai spirit ízeiből az Égei-tenger környékén jellemző fűszerek felhasználásával készült Aegean tonikkal izgalmas, az őszi hónapokban is felpezsdítő ízeket hozhatsz ki.
Made My Day
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 40 ml Ki No Bi Sei Gin
- 1 üveg Three Cents Aegean Tonik
- 4-5 szem szárított borókabogyó
- 1 kígyóuborka roll
- 2-3 db nagyobb jégkocka
Szükséges eszközök:
- zöldséghámozó
- bárkanál
- 1 db long drinkes pohár
Elkészítés:
Tedd bele a jégkockákat a long drinkes pohárba és töltsd rá a gint. Öntsd rá a tonikot, majd szórd a pohárba a borókabogyókat. A zöldséghámozó segítségével vágj egy vékony szelet uborkát és tekerd fel, majd helyezd óvatosan a pohárba. A keverőkanállal keverd meg az italt.