Maracuja mousse Villa Medici módra
A Villa Medici Étteremről már több alkalommal írtam az oldalon, s mint az elmúlt évek elismerései is mutatják, az 1991-ben megnyitott étterem nem véletlenül került be a "Magyarország meghatározó éttermei és séfjei" sorozatomba. Most érkezzen egy ínycsiklandozó desszert tőlük.
Maracuja mousse mangókrémmel
Hozzávalók (4 személyre)
-
130 ml maracujalé
-
3 db tojás
-
17,5 g fehér csokoládé
-
77,5 g kristálycukor
-
7 lap zselatin
-
500 g tejszínhab
Elkészítés
A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, félretesszük. A tojásokat a cukorral vízgőz felett habverővel folyamatosan kevergetve habosra főzzük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk és hozzáadjuk a tojáshabunkhoz az olvasztott csokival és a maracujalével együtt. Kissé lehűtjük, közben a tejszínt habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Formába öntjük és lehűtjük. Mangókrémmel és házi keksszel tálaljuk.
Recept: Amrein Csaba – Villa Medici Étterem
Ételfotó: Neubauer Judit