Töltött avokádó – könnyed finomság percek alatt
Idézzük vissza a szép nyári meleg napokat egy könnyed és ízletes töltött avokádó fogással, és bontsunk fel hozzá egy frissítő, természetes alapanyagokat tartalmazó, alacsony alkoholtartalmú, kirobbanó gyümölcsösségű borkoktélt. Előételként vagy akár egy könnyű ebédre is kiváló választás.
Töltött avokádó recept
Hozzávalók:
- 2 érett avokádó
- 100 g feta sajt
- 1 kis uborka, apró kockákra vágva
- 1 kis paradicsom, apró kockákra vágva
- 1 gránátalma magjai
- friss chili, ízlés szerint, apróra vágva
- friss menta levelek
Mézes mentás öntethez:
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek hársméz
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1 ek friss, apróra vágott menta
- egy csipet só és bors
A töltött avokádó elkészítése:
Vágjuk félbe az avokádókat, távolítsuk el a magokat, és óvatosan kanalazzuk ki úgy, hogy maradjon egy kis perem, majd a belsejét vágjuk kisebb darabokra. Ha ezzel végeztünk nekiláthatunk a töltelék elkészítéséhez. Ehhez egy tálban keverjük össze az apróra vágott feta sajtot és a friss chilit, avokádó kockákat, uborkát, paradicsomot és a gránátalma magokat.
Keverjük össze az olívaolajat, mézet, citromlevet, apróra vágott mentát, sót és borsot. Jó alaposan dolgozzuk össze, amíg az öntet egynemű lesz. Kanalazzuk a tölteléket az avokádó üres felébe, majd locsoljuk meg a mézes mentás öntettel. Díszítésként friss mentaleveleket helyezzünk a tetejére és azonnal tálaljuk.
Ha további mélységet, textúrát vagy ízt szeretnénk adni a fogáshoz, íme néhány tipp: a dió vagy a pekándió remekül harmonizál a feta sajttal és az avokádóval, és kellemes kontrasztot ad a gránátalma édes ízével; ha szeretnénk, hogy laktatóbb legyen az étel, akkor adjunk hozzá főtt quinoát, mely növeli a fehérjetartalmat, és plusz textúrát is ad a töltelékhez; ha szeretjük az olajbogyót, pár apróra vágott fekete vagy zöld olajbogyó szintén jól illik a többi hozzávalóhoz, és fokozza a mediterrán jellegét az ételnek; egy maréknyi friss spenót vagy rukkola szintén jól passzol hozzá.
Italajánlat:
HillCocktail Málna
forrás: Hilltop Borbirtok
Az idén április végén két vadonatúj termékkel debütált a piacon a Neszmélyi borvidék legismertebb borászata, a Hilltop: a bodza és a málna ízesítésű HillCocktail itallal. A borkoktél megalkotása során, mint egy korábbi interjúmban Kamocsay Ákos, a Hilltop Borbirtok tulajdonos-borásza elmondta, egy igazán frissítő, természetes alapanyagokat tartalmazó, alacsony alkoholtartalmú italt álmodtak meg, kirobbanó gyümölcsösséggel és a buborékok játékos könnyedségével. Az ehhez a fogáshoz ajánlott HillCocktail Málna egy igazán szomjoltó, frissítő, lendületet adó borkoktél, mely önmagában fogyasztva, néhány jégkockával is szuper. Próbáljátok ki jó hidegen, mellé pedig készítsétek el ezt a receptet.