A tökéletes forralt bor
A tél beköszöntével elkezdődik a forralt bor szezon is, melyet otthon is nagyon egyszerűen el tudunk készíteni. Nincs is jobb program, mint este bekuckózni a tv elé, és egy pohár meleg forralt bor kíséretében megnézni egy jó filmet. Egy dolgot viszont fontos tudni: csak jó borból lehet jó forralt bort készíteni. Most következzen egy egyszerű recept, ami fehérborból készül.
Forralt bor recept
Hozzávalók:
- 1 üveg (750 ml) száraz fehérbor
- 1 nagy narancs (karikára szeletelve)
- 1 közepes alma (héjával, vékony szeletekre vágva)
- 4 ek méz
- 1 rúd fahéj
- 5 szem szegfűszeg
- 3 csillagánizs
- 2 szelet friss gyömbér
- 1 dl víz
A forralt bor elkészítése:
Egy közepes lábasban keverjük össze a vizet, a mézet, a fűszereket, valamint néhány narancskarikát és almaszeletet. Alacsony lángon kezdjük el melegíteni, és forraljuk fel, majd főzzük pár percig, hogy a fűszerek kiengedjék az aromáikat. Öntsük hozzá a fehérbort és alacsony lángon melegítsük, ügyelve arra, hogy ne forrjon. Szűrjük le a forralt bort, öntsük bögrékbe, és díszítsük friss narancskarikával és egy szelet almával.
Recept: Németi Sándor
Borítókép: unsplash