Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2024. december 09.

A tökéletes forralt bor

post

A tél beköszöntével elkezdődik a forralt bor szezon is, melyet otthon is nagyon egyszerűen el tudunk készíteni. Nincs is jobb program, mint este bekuckózni a tv elé, és egy pohár meleg forralt bor kíséretében megnézni egy jó filmet. Egy dolgot viszont fontos tudni: csak jó borból lehet jó forralt bort készíteni. Most következzen egy egyszerű recept, ami fehérborból készül.  

Forralt bor recept

Hozzávalók:

  • 1 üveg (750 ml) száraz fehérbor
  • 1 nagy narancs (karikára szeletelve)
  • 1 közepes alma (héjával, vékony szeletekre vágva)
  • 4 ek méz
  • 1 rúd fahéj
  • 5 szem szegfűszeg
  • 3 csillagánizs
  • 2 szelet friss gyömbér
  • 1 dl víz

A forralt bor elkészítése:

Egy közepes lábasban keverjük össze a vizet, a mézet, a fűszereket, valamint néhány narancskarikát és almaszeletet. Alacsony lángon kezdjük el melegíteni, és forraljuk fel, majd főzzük pár percig, hogy a fűszerek kiengedjék az aromáikat. Öntsük hozzá a fehérbort és alacsony lángon melegítsük, ügyelve arra, hogy ne forrjon. Szűrjük le a forralt bort, öntsük bögrékbe, és díszítsük friss narancskarikával és egy szelet almával.

Recept: Németi Sándor

Borítókép: unsplash

Ez is érdekelhet

Gasztronómia
Recept
Bor teszt-értékelés

Mr. Furminator

2020. november 30.
Recept
Bor teszt-értékelés

Küldj egy üzenetet!