Hírek - programok
post-authorWineArtCulture
2021. március 30.

Segítség és összefogás a bajban

post

Február közepén indult a GLÉDA vendéglő és az új-zélandi ANZIL Hungarian Restaurant közös akciója, amelynek keretében Új-Zélandon jótékonysági vacsorákat rendeznek, az adományokból pedig a GLÉDA hetente egyszer teljes menüt főz és szállít ki az óbudai anyaotthon lakóinak – így biztosítva pár nap munkát a kollégáiknak. Az akcióhoz azóta többen is csatlakoztak a világ mindkét végén, így nem csak a rendszeres főzés folytatódhat, hanem külön húsvéti csomagokat is összeállítanak az adományokból.

„A csomagba fogyasztásra kész, főtt, szeletelt sonkát, keménytojást és tormakrémet készítünk Gléda-stílusban, a tarjáni Szilvi Zöldség pedig újhagymát és friss retket tesz bele. A foszlós kalácsot Szabi a Péktől szerettük volna rendelni, de ő sem fogadott el pénzt, inkább 100 kalácsot süt az ajándékokhoz. A gyermelyi székhelyű Kreatív Ajándék pedig saját kézzel elkészíthető, kifesthető fa-figurákat és játékokat rejt a csomagba, hogy maradandó ajándékot is hozzon a nyuszi” – sorolja Kerekes Sándor, a Gléda Vendéglő séf-tulajdonosa.

Az ANZIL Hungarian Restaurant adománygyűjtő akciójához Új-Zélandon már csatlakozott az Aucklandi Magyar Klub és a magyar ízeket készítő Szilvia’s Little Kitchen, így az anyaotthon lakói egy hónapig még biztosan élvezhetik a világot átívelő gondoskodást, hiszen „aki szeret, az etet!”

Háttérinformációk:

Az ANZIL Hungarian Restaurant tulajdonosa, László András február elején kereste meg Deli Jánost és Kerekes Sándort, hogy mindenképpen szeretné segíteni a Gléda túlélését. Ők adományok helyett dolgozni szerettek volna: így indult útjára a jótékonysági főzés-sorozat, amelynek keretében hetente egyszer 80-100 adag ételt szállítanak az óbudai anyaotthon lakóinak. Az önkormányzati fenntartású intézmény szállást és biztonságot nyújt a lakóinak, de ellátásról a lakóknak maguknak kell gondoskodni, így a menü nagy segítséget jelent az ott élőknek.

A GLÉDA Vendéglőnek a második hullám kezdetén, ősszel be kellett zárnia: az adományoknak köszönhetően viszont hetente egyszer újra élettel és illatokkal telik meg a konyha, a szakácsok dolgozhatnak, az ételek pedig a legjobb helyre kerülnek. A rendszeres adományozókhoz csatlakozott Magyarországon a tarjáni Szilvi Zöldség, akik minden héten friss zöldséget és gyümölcsöt szállítanak a Glédának a csomagokba. Új-Zélandon pedig az ANZIL heti, jótékonysági vacsoráin kívül rendszeres adományokat küld a célra a több, mint 35 éve működő Auckland-i Magyar Klub: Köves-Weis András és felesége, Lili több évtizede ápolják a magyar hagyományokat és látják el nélkülözhetetlen hazai ízekkel az Új-Zélandon élő magyarokat.

Nemrégiben csatlakozott a rendszeres támogatókhoz a Szilvia’s Little Kitchen: Nagy Szilvia már Új-Zélandon végezte el a szakácsiskolát, és azóta sajtot, sonkát és rengeteg magyar édességet készít a túró ruditól a gesztenyepüréig – nem csak a magyaroknak, hanem a magyar ízekért rajongó helyieknek is. A GLÉDA Vendéglő tulajdonosai, Deli János és Kerekes Sándor májusig biztosan szeretnék folytatni a jótékonysági főzést heti egy alkalommal – a folytatás pedig az adománygyűjtő vacsorák sikerén, illetve az újonnan csatlakozó támogatókon múlik.

Aki szeretné támogatni az ANZIL étterem és a GLÉDA Vendéglő jótékonysági együttműködését, azt tárt karokkal várják az elérhetőségeiken:

info@gledavendeglo.eu

Deli János: +36-30/233-8018

 

Ez is érdekelhet

Hírek - programok
Bor teszt-értékelés

Mátrai vörösök

2021. december 13.
Recept
Bor
Hírek - programok
Gasztronómia

Spenótkrémleves

2024. február 06.
Gasztronómia

Küldj egy üzenetet!