Hírek - programok
post-authorWineArtCulture
2023. április 04.

Soproni tavasz Budapesten

post

Azt sokan tudják, hogy a termőhelyi gondolat mennyire fontos a borászatban is. A termőhely, mint hívószó évről évre fontosabb nem csak a szakma, de a borfogyasztók körében is, amit jól mutat az a keresletnövekedés, ami lejátszódott az elmúlt évtizedben az ilyen borok tekintetében. Különösen igaz ez a vörösborok esetében is.

Egy ilyen környezetben különösen izgalmassá válhat Sopron helyzete, hiszen elsősorban vörösbortermő vidék, van karakteres saját fajtája (a kékfrankos), valamint páratlan termőhelyi adottságokkal bír, nem csak a kékszőlők esetében. A Soproni borvidék tehát a jövőben szeretné erre a gondolatra helyezni a hangsúlyt. Pontosan tudják, hogy ez kemény feladat és sok mindent kell tenni még a siker érdekében, de az első lépéseket az elmúlt évben megtették. Módosították az eredetvédelmi rendszert, létrehozták a borvidék fejlődését megalapozó szervezeti kereteket, elindították a borvidék szellemi központjának szánt beruházást. A következő lépés a fenti gondolat kommunikálása, ennek egyik első lépése a Budapesten megrendezésre kerülő borbemutató.

Páratlan helyszínen mutatkoznak be 2023. április 21-én a Soproni borvidék különleges borai. Hazánk legrégebbi borvidékeként gazdag és semmivel össze nem hasonlítható borászati kultúrából meríthetnek a térség borászatai, akik közül több mint egy tucat személyesen mutatja be az érdeklődők számára a díjnyertes tételeket. Az este vendéglátója a Soproni borvidék részéről Molnár Ákos Hegyközségi Elnök, míg szakmai házigazdája Bányai Gábor Botond, kommunikációs partnere a BORIGO Magazin.

A sétálókóstoló mellett 17.30-kor Bányai Gábor Botond ingyenes előadást, valamint titkos kóstolót tart, amelynek fókuszába a Soproni borvidék termőhelyi jellege, illetve maguk az itt készült borok és azok stílusjegyei kerülnek!

A sétálókóstoló időpontja: 2023. április 21. 17.00-21.00 (szakmai meghívottak: 15.00-tól)

Belépő elővételben: 5 000 Ft

A helyszínen: 6 000 Ft

Ingyenes termőhelyi előadás és kóstoló: 17.30

Jegyek rendelhetők a jegy@soproniborvidek.hu címen.

Helyszín: Stefánia Palota, 1143 Budapest, Stefánia út 34-36. (Bejárat a Zichy Géza utca felől.)

Borászatok: Bónis-Reitter Borászat, Etyeki Kúria, Fényes Pince, Gangl Borászat, Heiner Pincészet, Hermann Pince, Horváth Borászat, Jandl Pince, Kolonics Pincészet, Pfneiszl Birtok, Steigler Pince, Stubenvoll Pince, Taschner Bor- és Pezsgőház, Vincellér Borbirtok, Winelife Borászat, Zachár Bor

Borítókép: Németi Sándor

Ez is érdekelhet

Bor teszt-értékelés
Recept
Bor teszt-értékelés

A hónap felfedezettje!

2020. szeptember 27.
Bor teszt-értékelés
Utazás

A „magyar Toscana”

2021. március 07.
Gasztronómia

Pesto genovai módra

2024. február 14.

Küldj egy üzenetet!