Joghurtos meggyes piskóta recept
Ez a finom és könnyen elkészíthető joghurtos meggyes piskóta biztosan mindenkinek elnyeri a tetszését. A puha piskóta és a zamatos, savanykás meggy kombinációja igazi élmény minden falatban.
Joghurtos meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 150 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 teáskanál vanília kivonat)
- 1 csomag sütőpor
- 3 db tojás
- 150 ml natúr joghurt
- 100 ml olvasztott vaj
- 300 g magozott meggy (friss vagy fagyasztott)
- 1 db bio citrom reszelt héja
- csipet só
A joghurtos meggyes piskóta elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, közben egy tepsit vagy tortaformát (kb. 24 cm átmérőjű) béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal és szórjuk meg liszttel. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot egy tálban, egy másik tálban pedig verjük fel a tojásokat a cukorral, amíg habos és világos lesz. Adjuk hozzá a joghurtot és az olajat a tojásos keverékhez, illetve reszeljük bele a citrom héját is, majd alaposan keverjük össze. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztes keveréket a nedves hozzávalókhoz, majd óvatosan keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk. A meggy felét óvatosan forgassuk bele a tésztába, hogy mindenhol legyen belőle.
Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe vagy tortaformába, szórjuk rá a maradék meggyet a tetejére és enyhén nyomkodjuk bele. Helyezzük be az előmelegített sütőbe nagyjából 30-35 percig, vagy amíg a piskóta teteje aranybarnára sül és a beleszúrt tű tisztán jön ki. Ha kész, hagyjuk 10-15 percig a formában, majd vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni egy rácson. Szeleteljük fel és szórjuk meg porcukorral, majd önmagában vagy vanília fagylalttal tálaljuk.
Recept: Németi Sándor
Borítókép: pixabay