Bor
post-authorNémeti Sándor
2019. június 03.

Tarcal Bor 2016 - Az összefogás bora

post

Tarcal első településbora, a Tarcal Bor, a borászokat és szállásadókat tömörítő Tarcal Kulturális Egyesület égisze alatt került kidolgozásra, amelynek első hivatalos bemutatójára 2017-ben, a Bűbájos Hétvége rendezvény alkalmával kerül sort. Az összefogásban résztvevő kilenc pincészet (Basilicus, Kikelet, Kern, Degenfeld, Palásthy-Emmert, Myrtus, Kutatóintézet, Tokajicum és Majoros) mindegyike 2 hektoliter bort adott be a közösbe, és így született házasítás útján a furmint és hárslevelű szőlőfajtákból a Tarcal 2016 bor. Persze, a szabályzat ennél sokkal részletesebb, de most inkább nézzük, milyen arcát mutatja most a bor. Érdekességképpen annyit még elárulok, hogy a Tarcal Bor új évjárata április 26-28. között megtartott Bűbájos Hétvégén debütált.

A Tarcal Bor 2016-os évjárata kis redukcióval nyit a pohárban, kiszellőzve meleg karakterű bor, közepestől visszafogottabb illatában kis gyurma, majd kibontakozva sok fűszer, sós citrusok, virágméz, őszibarack és körtés-birsalmás jegyek. Szájban határozott, a korty elsősorban a fűszerekre és az érett-sós citrusokra épül, a kortyvége tüzes. Férfias bor. Én egy provence-i fűszeres, fokhagymás-vajas sült pisztráng mellé bontottam fel, jó választásnak bizonyult. 84 pont

Borítókép: Németi Sándor

Ez is érdekelhet

Bor teszt-értékelés

Szepsy István, a mádi ikon

2020. április 16.
Hírek - programok

Felajánlás Tarcalon

2020. április 25.
Hírek - programok
Bor teszt-értékelés

A hónap felfedezettje

2021. szeptember 22.
Hírek - programok

Küldj egy üzenetet!