Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2021. május 07.

Az igazi kávékrém, ahogyan a profi cukrászok készítik

post

Krémes, könnyed, szuperfinom, nagyon kávés kávékrém. Kicsit időigényes az elkészítése, de az eredmény magáért beszél. A receptet Magyarország egyik legjobb vidéki éttermének cukrászától kaptam, aki anno mesterétől tanulta. Tortához, piskótához, vagy bármilyen más jellegű süteményhez, ami krémtölteléket kíván, tökéletes választás.  

Kávékrém 

Hozzávalók és elkészítési mód:

  • 135 g kávébab
  • 510 g habtejszín

 

A kávébabokat 170 fokos előmelegített sütőben 8-10 percen keresztül pörköljük, ha nagyon sötét pörkölésű a kávébab, akkor kevesebb idő is elegendő. Ha végeztünk, a megpörkölt kávébabokat hozzáadjuk a tejszínhez, fóliával lefedjük, majd 8 órára a hűtőbe tesszük. Ezután leszűrjük, majd kimérünk 450 grammot a kávés tejszínből.

  • 450 g kávés tejszín
  • 225 g fehér csokoládé
  • 14 g lapzselatin
  • 700 g hideg habtejszín

 

Az előzőleg leszűrt kávés tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a beáztatott, kinyomkodott zselatint, és ha feloldódott, ráöntjük a csokoládéra. Botmixer segítségével addig keverjük, míg teljesen felolvad a csokoládé. Ha teljesen homogén, apránként hozzáadjuk a hideg tejszínt, majd ismét összedolgozzuk a botmixerrel. Ha végeztünk hűtőbe tesszük, lehetőleg egy egész napra. Mielőtt felhasználjuk óvatosan habosítsuk a kívánt állagra. Tortához, piskótához, vagy bármilyen más jellegű süteményhez, ami krémtölteléket kíván, tökéletes választás

 

Ez is érdekelhet

Hírek - programok
Hírek - programok
Hírek - programok
Bor teszt-értékelés
Hírek - programok
Hírek - programok
Bor
Bor teszt-értékelés

Aszú, nem csak karácsonykor

2020. november 29.

Küldj egy üzenetet!