Hírek - programok
post-authorWineArtCulture
2021. augusztus 16.

Folytatódik a nagy sikerű akkreditált, Sommelier szakmai képzés Magyarországon

post

A 2020 őszén sikeresen elindított Sommelier képzés után, idén ősszel is folytatódik a Magyar Sommelier Szövetség és a Central European Wine Institute (CEWI) közös szervezésében lebonyolításra kerülő hivatalos Sommelier szakmai képzés. Jelentkezésre a www.cewi.hu/jelentkezés oldalon van lehetőség.

A szeptemberben folytatódó, hivatalos sommelier szakmai képzés mind elméleti szinten, mind a gyakorlatban a legmagasabb színvonalú hazai tanulási lehetőséget kínálja a szakmabelieknek. A legmagasabb szintű előadásokat a képzés tematikáján túl az oktatásban résztvevő számos magyar Sommelier Bajnok és Nemzetközi Borakadémikus (Dip WSET) tudása és tapasztalata garantálja. A képzésen a résztvevők a már bevált tematika alapján, a professzionális kóstolás ismerete mellett többek közt megismerhetik a hazai és nemzetközi szőlőfajtákat és borvidékeket, a világ meghatározó spirit fajtáit, illetve ezekkel egyetemben olyan speciális szakmai tudásra tehetnek szert, mint a sommelier teljes feladatköre, az étel-borpárosítás a gyakorlatban, valamint a hazai és nemzetközi borpiaci ismeretek és meghatározó trendek.

A képzésen igazolt vendéglátóipari tapasztalattal, vendéglátóipari végzettséggel vagy az előzetes szakmai teszten való megfeleléssel vehetnek részt az érdeklődők. Sikeres elméleti és gyakorlati vizsga esetén hivatalos, a Magyar Sommelier Szövetség és a CEWI által kiállított diploma bizonyítja az elsajátított szakmai ismereteket.

További részetek a www.cewi.hu és a www.sommelierhungary.hu weboldalon találhatók.

x

Ez is érdekelhet

Bor teszt-értékelés
Gasztronómia

Répatorta mascarpone krémmel

2023. december 24.
Gasztronómia
Hírek - programok
Bor teszt-értékelés
Bor interjú
Gasztronómia interjú

Küldj egy üzenetet!