Hírek - programok
post-authorWineArtCulture
2021. október 27.

Villány Budapesten

post

A Villányi borvidék „Cross-Border Wine Routes 2” projekt keretében szervezett bemutatkozást a budapesti Mazel Tov Étterem és Borbárban. Az eseményen 12 önálló standon és 2 közösségi standon mutatkoztak be a Villányi borvidék borászatai, illetve a projektben partner Krizevci-Kalnik Orehovec Borút Krizevci város (Sárgamuskotály) borát mutatta be a nagyérdeműnek. A villányi szekcióban termelőnként legalább két premium és egy classicus bor megkóstolására nyílt lehetősége a szakmai közönségnek. A meghívott partnerek közül 80 fő személyesen képviseltette magát az eseményen.

A jó hangulatú kóstolón bemutatkozott a borvidék közösségi bisztróbora a Villányi REDy, és a 2020-as évben kiválasztott TOP 12 Villányi Franc is. A rendezvénnyel egyidőben zajlott az Ab Ovo Borkereskedés Borfólió kóstolója is, ahol a kiemelt külföldi régiók jellemző fajtái kaptak bemutatkozási lehetőséget. A borvidék egyik célkitűzése, hogy a fővárosban működő vendéglátóegységek, borbár tulajdonosok és az ott dolgozó szakemberek folyamatosan tájékoztatva legyenek a borvidéket érintő aktualitásokról nem csak a partner pincészetek egyéni tolmácsolásában, de közösségi szinten is. Ennek apropóján 2021. november 2-án Horkay András DipWSET előadásában egy Villányi borvidék szakmai portfóliókóstoló kerül megszervezésre, amelyre a szervezes@villanyiborvidek.hu email címen lehet regisztrálni korlátozott létszámban. A budapesti helyszín még szervezés alatt áll!

 

Ez is érdekelhet

Hírek - programok
Bor teszt-értékelés
Bor teszt-értékelés
Gasztronómia
Gasztronómia

Répatorta mascarpone krémmel

2023. december 24.
Bor teszt-értékelés

Küldj egy üzenetet!