Szalonnával sült sertésdagadó, tökmagkrémes lilaburgonyával és lencsével

Hozzávalók (4 személyre)
-
40 dkg szeletelt szalonna
-
60 dkg sertésdagadó
-
só, fehérbors
-
2 ek szemes mustár
-
3 ek olaj
-
Salátához:
-
1 kg lilaburgonya, főzve, tisztítva
-
3 ek Donum Terrae tökmagkrém
-
4 ek Donum Terrae tökmagolaj
-
angol zellerszár aprítva
-
só
Lencsesalátához:
-
20 dkg lencse, sós vízben főzve
-
1 csomag hónapos retek
-
1 szál angol zeller
-
2 ek retekcsíra
-
só
Elkészítés
Egy alufóliára kiterítjük a szeletelt szalonnát és erre ráhelyezzük a kiterített dagadót, amit sózunk és borsozunk. Megkenjük kevés mustárral, majd felcsavarjuk, hogy a roládot mindenhol befedjék a szalonna szeletek. 120°C-on 3 órán keresztül sütjük, majd dermesztjük. A megfőtt, kockázott burgonyát összekeverjük a tökmagkrémmel, olajjal, sóval és a zellerrel. Egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A lencsét összekeverjük az aprított zöldségekkel, csírával és kevés olajjal, majd pihentetjük. Tálaláskor a szeletelt sertésdagadót a tökmagkrémes burgonyasalátával és lencsesalátával kínáljuk.
Recept: Kocsis Bálint