Hírek - programok
post-authorWineArtCulture
2019. június 06.

Színes forgatag Mádon

post

Az elmúlt években Mád egy-egy júniusi éjszakára átváltozott. A legelegánsabb hegyaljai település a Jó Éjszakát! Mád rendezvényen megmutatta laza, kötetlen oldalát, a nyitott pincék mellett koncertek, előadások, gasztronómiai kalandok színezték a képet.

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Jó Éjszakát! Mád rendezvényt, holott az előkészületek során jócskán szembesültek nehézségekkel, még az a lehetőség is felmerült, hogy ebben az évben kimarad a program. De ez a rendezvény annyira a szívükhöz nőtt a visszatérő látogatóknak és a vendéglátó pincéknek egyaránt, hogy minden követ megmozgattak a megmentéséért, és végül a helyiek összefogásával sikerült mindent megoldani.

Az idei rendezvény elsőre kisebbnek tűnhet, azonban ugyanolyan színes programmal készülnek a házigazdák, a színvonalból a nehézségek ellenére sem szeretnének engedni. A borvidék életében aktív településként részt vevő Mádot a híre is erre kötelezi. Június 15-én 10 helyszínen várják a látogatókat, ahol a Mádi Kör 10 tagja kínálja majd borait, ezzel garantálva azt a minőséget, amihez hozzászoktunk a településen. Ezen felül a település több borászata is nyitott ajtókkal várja aznap a látogatókat.

„Mád önkormányzata hívta életre a rendezvényt, az elejétől kezdve az volt a cél, hogy meg tudjuk mutatni az itteni pincék sokszínűségét. A Jó Éjszakát! Mád alkalmával az ide látogatók a borokon túl alaposabban megismerhetik a borászatokat, bejárhatják a pincéket, udvarokat. A borászatoknak pedig lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák az egyéniségüket, saját karakterüket a látogatóknak. Éppen ezért mindenki olyan programot szervez a saját helyszínére, ami hozzá leginkább illik” – mesélte Kulcsár Edit a Tokaji Borbarátnők Társaságának képviseletében.

Jó Éjszakát! Mád

Bár a rendezvény neve esti programot sugall, azonban június 15-én érdemes hamarabb érkezni, mert a programok már kora délelőtt elkezdődnek. Az elmúlt évek tapasztalából tudni lehet: mindig kevés az idő arra, hogy minden helyszínt végig lehessen látogatni. Már a délelőtti óráktól részt vehetnek az érdeklődők kalandos kincskeresésen egy zegzugos pincelabirintusban, ahol természetesen bort is lehet majd kóstolni. Más helyszíneken pedig kiállításmegnyitó és gyerekprogram is lesz. Délután 5 órától viszont már több esemény is elindul, onnantól sokkal nehezebb lesz választani, hogy merre vegyük az irányt. Színes zenei programokkal készülnek a helyszínek, a népzenétől a manouche jazzen át a lazulós elektronikáig széles a választék, biztos, hogy mindenki talál az ízlésének megfelelőt. Még éjjel 1-kor is kezdődik program, így csak a látogatók és a pincék lendületén múlik, hogy mikor zárul a rendezvény.

Ahogyan az elmúlt években, ezúttal is ingyenes a részvétel, csak a feltüntetett programokért, kóstolókért kell külön fizetni. A rendezők azonban azt kérik, hogy a látogatók jelezzék részvételi szándékukat az ingyenes jegy megvásárlásával, ezzel is segítve az előkészületeket.

Bővebb információt találhatnak az esemény oldalán: http://www.madikor.hu/jo-ejszakat-mad/, illetve a rendezvény Facebook-oldalán: www.facebook.com/joejszakat

 

Ez is érdekelhet

Gasztronómia

Pisztáciás málnás torta

2024. június 05.
Hírek - programok

Soproni tavasz Budapesten

2023. április 04.
Bor teszt-értékelés

Focistából mátrai borász

2021. február 04.
Bor teszt-értékelés

Mr. Furminator

2020. november 30.
Hírek - programok

Címkeváltás Bolykiéknál

2018. október 03.

Küldj egy üzenetet!