Hírek - programok
post-authorWineArtCulture
2022. október 20.

Vince Gála 2022

post

Október elején egy jelentős fejlesztési projekt záró akkordjaként elindult a Vince platformja. Az új weboldal egy helyen gyűjti össze a Vince összes tevékenységét, valamint bevezeti megújult szolgáltatásainak, programjainak és megújult tartalmainak széles körét. A vince.hu ezzel a fejlesztéssel tért vissza hagyományaihoz, örökségéhez, tette ezt természetesen a mai kor követelményeinek megfelelő letisztult, átlátható formavilág és nyelvezet segítségével.

„Az idén ősszel egy nagy horderejű fejlesztési projektbe fogtunk bele, amely új alapokra helyezi a Vince márkát, de mindeközben tiszteleg a Vince szakmai múltja, öröksége, hagyományai és értékteremtő munkássága előtt. A mai kor szellemével szükséges, sőt kell is haladni, de nem szabad megfeledkeznünk a missziónkról, azoknak az értékeknek megőrzéséről, amelyek a Vince márkát már a kezdetek kezdetén meghatározták. Az a feladatunk, hogy ezeket a kincseket ápoljuk, továbbadjuk, és másokkal is megosszuk. A Vince örökségét odafigyeléssel kell gondozni, hogy a jövőben is növekedhessen – a platform lesz ennek a hosszú távú munkának a szilárd alapköve” – nyilatkozta Ertl Flóra, a Vince vezetője, aki a Vince megújulását szívügyének tekinti.

A platform fő feladata, az értékteremtésen és - megőrzésen kívül, hogy összekovácsolja a borkedvelő közönséget. A platform vadonatúj boros rendezvényein, jó hangulatú fine dining vacsoraestjein, a hamarosan elinduló Vince boriskolában, a Vince Túra pincelátogatásokon és az elegáns, prémium társasági eseményeken minden borkedvelőnek lehetősége lesz a személyes kvaterkázásra, örömködésre, koccintásra.

Szépművészeti Múzeum, Román Csarnok

Az oldalon bemutatkoznak a megújult borcsomagok is: „Szerettünk volna azoknak a kiváló minőséget előállító, kis borászatoknak is megjelenési felületet biztosítani, amelyek nehezen érik el a fővárosi fogyasztókat, esetleg limitált a marketing költségvetésük, vagy nem rendelkeznek effajta tudással. A platform lehetőséget nyújt nekik, hogy bemutatkozzanak a Vince porondján, s ezáltal elérjék az igényes fogyasztói réteget.” A kis pincészetek ritka, kevésbé ismert tételei mellett időnként igazi borkülönlegességek is szerepelnek majd a kínálatban. A platformon helyet kapnak a Vince bortesztek eredményei is. A nagy múltra visszatekintő, szakmai vakkóstolók alapján készített adatbázis egészen a Vince kezdetéig jegyzi a borok eredményeit, illetve különböző szűrők segítik a további tájékozódást, hiszen lehet – többek között – alkalomra, ételpárosításra, Vince-csillagra, évjáratra is keresni.

A Vince átalakulásáról  

Ertl Flóra azt is elárulta, hogy a következő év további „csemegéket” tartogat a közönségnek: hamarosan elérhető lesz a saját gyártású országos bortérkép, amely a Vince pince- és borajánlóit, rejtett gasztro- és természeti kincseit tartalmazza a legjobb helyi somlekvártól a legkiválóbb borokon át a fine dining éttermek ajánlójáig. Továbbá prémium boros kiegészítők és kellékek kerülnek fel az oldalra, valamint 2023-ban elindulnak a Vince boriskola első kurzusai is, ahol a Vince-vakkóstolók legeredményesebb borait, pezsgőit, hazai és nemzetközi etalonokat is meg lehet kóstolni ínycsiklandó fogások, kellemes zene és vidám mosolyok kíséretében. A pohárköri esteken borász barátok, sommelier-k garantálják a szakmaiságot és a baráti hangulatot. A platform mögé egy hűségprogramot is megálmodtunk: a borkedvelő közönség, vásárlási kosárértéktől függően, 4 szinten, Kezdő, Classicus, Superior és Grand Superior besorolásban különböző juttatásokat zsebelhet be, például ingyenes rendezvényjegyeket, kedvezményt a Vince boriskolába, elővásárlási jogokat különleges tételekre stb. Bárki pillanatok alatt taggá válhat, hiszen a regisztrációt követően a rendszer automatikusan számontartja az oldalon történt költést, és jelzi, ha szintet lépett az illető. A tagság teljesen ingyenes, és nyereményjáték-részvételt is lehetővé tesz. A megújult Vince oldalán borászok és cégek számára VIP hirdetési lehetőség is lesz limitált darabszámban, hogy a nagy mennyiségű reklám ne árnyékolja be az élményt. Ezen megjelenéseken kívül tartalmas, minőségi olvasnivaló gazdagítja a platform színes világát, így bárki ingyenesen csemegézhet a hazai bor- és italkultúra, gasztronómia és minőségi időtöltés témai között.

A Vince Gáláról  

November 19-én a Vince ismét megrendezi a Vince Gálát, hazánk kiemelt jelentőségű borünnepét, amely a most elindult Vince-platform egyfajta első „mérföldköve” és debütáló eseménye is lesz egyben. Az idén szintén megújuló Vince Díj és Vince Gála, amely az „Egy nap nagymesterek műveinek körében” fantázianevet kapta, hiszen a művészi alkotómunka és a borkészítés két rokon műfaj. Mindkettő az (alap)anyag tiszteletéről, a kemény kétkezi munkáról, a precizitásról, a küzdeni tudásról, a szabad önkifejezésről, a magas minőségre törekvésről és végső soron az értékteremtésről szól; a Gála ez előtt az alkotómunka előtt szeretne tisztelegni és felhívni rá a figyelmet.

A 2021-ben útjára indított Vince Díj célja, hogy a díjazott borok között mindenkor a magyar pincészetek művészi igényességű alkotásai kapjanak helyet. A rendkívül erős jelöltlistára valóban műalkotásnak minősülő borok kerültek fel. Ez nem csoda, hiszen a tételek szigorú rostán mentek át. Első lépésként a Vince által felkért hazai boros szakemberek ajánlották az általuk legmagasabbra értékelt magyar borokat az összesen 20 kategóriába. Az így létrejövő listákból aztán minden kategóriában létrehozzák a szűkített listát, amely már csak három tételt tartalmaz. Itt azonban még nem ér véget a verseny, hiszen a három „dobogósból” az aranyérmest is kiválasztják. Ez már a közönség bevonásával, internetes szavazás formájában zajlik. A verseny jelenleg ennél a szakasznál tart, a közönségszavazás október 31-ig tart, addig bárki leadhatja a voksát a már említett szűkített listára ezen az oldalon.

Szépművészeti Múzeum

Az elmondott folyamat miatt a Vince Díj egyedülálló a maga nemében, és éppen ezért megkerülhetetlen: a világon kevés olyan bormustra létezik, ahol a szakma (ajánlás) és a fogyasztók (közönségszavazás) értékelésének közös metszete adja ki a győztes bort. „A Vince Díj túlmutat egy szakmai eseményen. A széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást, miközben nem titkolt célja, hogy a minőségi italfogyasztás értékét közvetítse” – emelte ki a kettős megmérettetésben rejlő értéket Vancsik Ivett, a Vince Magazin főszerkesztője. A fentiek fényében kijelenthető, a Vince Díj az egyik legjobb és szakmailag legmegalapozottabb viszonyítási pont a fogyasztóknak. A díjazott tételeket felvonultató Vince Gála pedig kihagyhatatlan esemény a bor iránt érdeklődők számára.

A szervezők a „boralkotások” bemutatására is megtalálták az igazán méltó helyet, a művészet egyik legfontosabb színterét: 2022. november 19-én 15 órától a Szépművészeti Múzeum ad otthont a Vince Gálának. Az 1906-ban megnyílt Szépművészeti Múzeumot Európa legjelentősebb múzeumai között tartják számon, gyűjteményei az európai képzőművészet szinte minden ágának összes korszakába bepillantást engednek. Egészen különleges pillanat lesz a november 19-i Vince Gála, ahol a vendégek a nagymesterek művei között sétálva kortyolhatják a bort, az emberiség másik megkülönböztetett alkotását. Az eseményt a Vince Díjak átadásának ceremóniája koronázza meg, az estet pedig a legkiválóbb gourmet-fogások, többek között champagne-ok és tengeri válogatások, valamint mesterkurzusok és élő jazz zene teszik felejthetetlenné. A jó hangulatról az esemény házigazdája, a magyar bor és gasztronómia ügye iránt évtizedek óta elkötelezett színész, Anger Zsolt színművész gondoskodik.

A 2022-es Vince Gála minden tekintetben új szintre emeli a magyar borok ünnepét. Igazi társasági eseménnyé, közösségi élménnyé nemesíti, a borkészítést magát pedig művészi rangra emeli. A szervezők hiszik, hogy törekvésük találkozik az igényes, a világra nyitott, a kultúra minden formájára szomjazó, borszerető emberek vágyaival. Ennek szellemében hívnak minden érdeklődőt november 19-re, a Vince Gálára, a magyar bor és művészetek közös ünnepére. Jegyek többféle kombinációban, számos kedvezménnyel már megvásárolhatók a Vince-platformon.

 

Ez is érdekelhet

Hírek - programok
Bor teszt-értékelés

Rétegműfaj

2020. május 06.
Recept
Gasztronómia

Őszi vargánya

2020. október 26.
Hírek - programok

Borozz tudatosan!

2023. április 30.
Gasztronómia interjú

Küldj egy üzenetet!