Hírek - programok
post-authorWineArtCulture
2023. szeptember 21.

50 étel, ami körbejárja a világot

post

2019 után idén újra nemzetközi szakácskönyvet jelentetett meg Magyarország első egyeteme, a Pécsi Tudományegyetem (PTE). A külföldi hallgatók receptjeiből összeállított kiadvány ezúttal elsősorban a levesekre, salátákra és a desszertekre fókuszál, de a cél nem változott: megismerni a több mint 130 országból Pécsre érkező tanulók hazájának gasztro-kultúráját, ízlésvilágát, különleges ételeit.

Újabb 50 étel a nagyvilágból

A Pécsi Tudományegyetem egyik globális értelemben vett egyedi produktuma az „50 étel a nagyvilágból” című szakácskönyv, amely 2019-ben jelent meg az egyetem hallgatóinak aktív közreműködésével. A nagy sikerre való tekintettel, és a számos pozitív visszajelzés alapján egyértelművé vált: nem maradhat el a folytatás! Ennek megfelelően újabb 50 receptet gyűjtöttek össze a kötet szerkesztői, miután a PTE-n tanuló mintegy 5000 külföldi és 17 000 magyar hallgató között ismét receptversenyt hirdettek meg, ezúttal azonban levesekre, salátákra és desszertekre koncentrálva.

Újabb 50 étel a nagyvilágból - az egyetemi szakácskönyv 

Miseta Attila professzor, az egyetem rektora a kiadvány kapcsán elmondta: „Akár szimbolikusnak is tekinthető, hogy a második „egyetemi szakácskönyv” a Centenárium évében jelenik meg: éppen 100 évvel ezelőttre datáljuk a modern felsőoktatás kezdetét Pécsett. Hazánk minden bizonnyal egyik legsokszínűbb és legnemzetközibb egyeteme méltán büszke arra az interkulturális közegre, amely valójában évszázadok óta körülöleli az itt tanulókat, kutatókat, az itt élő városlakókat” – hangsúlyozta a rektor.

A könyv a Líra bolthálózatán keresztül lesz megvásárolható, az olvasásához jó szórakozást, az ételekhez pedig jó étvágyat kívánok!

Borítókép: Pixabay

Ez is érdekelhet

Bor
Bor teszt-értékelés

Rosé pezsgő nem csak nyárra

2018. szeptember 05.
Hírek - programok
Hírek - programok

Villány Budapesten

2021. október 27.
Bor teszt-értékelés

A hónap felfedezettje!

2020. szeptember 27.

Küldj egy üzenetet!