Hírek - programok
post-authorNémeti Sándor
2024. február 08.

A Mátrai borvidék legjava

post

Dr. Mészáros Gabriella szervezésében a kissé elfeledett, de komoly potenciállal bíró Mátrai borvidék Budapestre látogat. Pontosabban a Pasaréti Közösségi Házba, ahol 20+ kiállító borászat, 50+ korlátlanul kóstolható bora várja a borrajongókat. Fedezzétek fel a borvidék kiváló borait kulturált körülmények között a termelők jelenlétében. Remek alkalom ez kicsit elbeszélgetni a borászokkal, akit pedig érdekel, hogy milyenek az érlelt mátrai borok, Kézdy Dániel mesterkurzusán erre is választ kaphat. A jó bor és hangulat garantált, már most érdemes felírni az eseményt a boros bakancslistára.

A Mátra legjava eseményről

Dátum: 2024. február 26.

Program:

15.00 - 16.30 mesterkurzus Kézdy Dániellel – érlelt borok a Mátrából

17:00 - 21:00 sétáló kóstoló

HELYSZÍN

PASARÉTI KÖZÖSSÉGI HÁZ

1026. Budapest, Pasaréti út 102.

A Mátra legjava esemény meghívott borászatai:

Agapé Wine Estate, Amfora Arc, Benedek Péter, Dominium Pince, Eden Wines, Hegymente Szőlőbirtok, Hoop Wines, Itt és Most, Karner Gábor, Kékhegy Pince, Kerekes Pince, Losonci Pince, Ludányi Balázs, Major Levente, Nagygombos, Németi Zoltán Wines, Páger Pince, Palya Balázs, Soós Családi Pincészet, Szignárovits-Maka Pince

Jelentkezés az info@meszarosgabriella.com e-mail címen.

Bővebb információk az eseményről pedig ITT

Dr. Mészáros Gabrielláról röviden

Dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus a hazai borélet legismertebb és legelismertebb személyisége, Magyarország legnagyobb hatású borszakértője. A magyar borkultúra terjesztésének elhivatott úttörője, az első hazai WSET diplomás, aki egy jól menő ügyvédi praxist adott fel, hogy teljes mértékben a boroknak szentelje életét. Ruszton tanult 1995 és 1997 között, emellett 1995 óta a tizenhat éven keresztül megjelenő Borkalauz, és számos más borral, gasztronómiával kapcsolatos könyv szerzője, szerkesztője és kiadója. Cikkei valamennyi hazai bor és gasztronómiai tárgyú szaklapban, magazinban jelentek meg, mint például Konyhaművészet, Praktika, Eszencia, Borigo, Decanter, Vince, Bor és Piac, Magyar Konyha. Férje - a 2022-ben elhunyt Dr. Rohály Gábor - mellett az 1990-es évektől folyamatosan nyomon követi a hazai borvilág alakulását. Férjével együtt alapította meg 1991-ben a Borkollégiumot, hazánk első akkreditált WSET-képzést nyújtó intézményét, melynek vezetője és vezető előadója volt. De szintén az ő és Rohály Gábor nevéhez fűződik a Hét Borbírák Rendje, és az Év Borásza cím létrehozása is.

Borítókép: Pata Bor – Pata Winemakers Facebook

Ez is érdekelhet

Küldj egy üzenetet!