Pikáns vadlazac avokádóval és sajtkrémmel
Néhány alapanyag segítségével és kevés ráfordított munkával, igazán ízletes és egészséges vendégváró fogást készíthetünk, de ez a könnyű vadlazac avokádóval és sajtkrémmel akár reggelire vagy vacsorára is kitűnő választás. Elkészítése egyszerű, nem igényel semmilyen konyhai tapasztalatot, így bárki bátran nekiállhat az elkészítéséhez.
Pikáns vadlazac tekercs avokádóval és sajtkrémmel
Hozzávalók és elkészítési mód:
Mousse
- 100 gr füstölt vadlazac
- 20 gr Philladelphia krémsajt
- ½ citromnak a leve
- 10 ml tejföl
- 2 gr kapor
- só, bors
- mángold
Az összes alapanyagot – a díszítésre használt mángold kivételével – jól összedolgozzuk egy mixer segítségével. Ha esetleg azt vesszük észre, hogy szétválnak, akkor adjunk hozzá 2 db jégkockát.
Lazactekercs
- 50 gr füstölt vadlazac szelet
- 20 gr Philladelphia krémsajt
- ½ citromnak a leve
- 2 gr kapor
- só, bors
- 5 gr beluga kaviar
- sziksófű
Egy mixer segítségével összedolgozzuk a krémsajtot, a kaprot, a fél citromnak a levét, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. A masszával megtöltjük a füstölt lazacot, feltekerjük, majd a rolád tetejét kaviárral és sziksófűvel díszítjük.
Guacamole
- 1 db avokádó
- ½ citromnak a leve
- ½ db csípős piros paprika
- 2 gr hagyma
- 5 gr petrezselyem
- só, bors
A guacamole készítéséhez az összes alapanyagot nagyjából 10-15 másodpercig összedolgozzuk egy mixer segítségével.
Borajánlat:
Font Pincészet Cabernet Sauvignon Rosé 2020
Elegáns rozé a Magyarország legnagyobb borvidékén, a Kunsági borvidéken, és ezen belül Soltvadkerten található Font Pincészet kínálatából. Finom, diszkrét, mégis behízelgő, de nem tutti-fruttis illatot kapunk a pohárba. Szép egyensúlyban lévő ital, púderességgel, szamócával, kis ringlóval, szederrel és diszkrét fűszerezettséggel. Tiszta ízű, könnyen fogyasztható rozé, amelynek a pici, jó érzékkel hozzáadott szénsav nagyon jól áll. Kóstolva lágyabb karakterű, könnyű, de mégis tartalmas és lendületes ital, kis krémességgel és jól eső fanyarsággal a korty végén. Jól elkészített rozé, nagyon tetszetős.
Borfotó: Németi Sándor
Recept, borítókép: Lucian Papara