Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2021. július 23.

Pikáns vadlazac avokádóval és sajtkrémmel

post

Néhány alapanyag segítségével és kevés ráfordított munkával, igazán ízletes és egészséges vendégváró fogást készíthetünk, de ez a könnyű vadlazac avokádóval és sajtkrémmel akár reggelire vagy vacsorára is kitűnő választás. Elkészítése egyszerű, nem igényel semmilyen konyhai tapasztalatot, így bárki bátran nekiállhat az elkészítéséhez.

Pikáns vadlazac tekercs avokádóval és sajtkrémmel    

Hozzávalók és elkészítési mód:

Mousse

  • 100 gr füstölt vadlazac
  • 20 gr Philladelphia krémsajt
  • ½ citromnak a leve
  • 10 ml tejföl
  • 2 gr kapor
  • só, bors
  • mángold

 

Az összes alapanyagot – a díszítésre használt mángold kivételével – jól összedolgozzuk egy mixer segítségével. Ha esetleg azt vesszük észre, hogy szétválnak, akkor adjunk hozzá 2 db jégkockát.  

Lazactekercs

  • 50 gr füstölt vadlazac szelet
  • 20 gr Philladelphia krémsajt
  • ½ citromnak a leve
  • 2 gr kapor
  • só, bors
  • 5 gr beluga kaviar
  • sziksófű

 

Egy mixer segítségével összedolgozzuk a krémsajtot, a kaprot, a fél citromnak a levét, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. A masszával megtöltjük a füstölt lazacot, feltekerjük, majd a rolád tetejét kaviárral és sziksófűvel díszítjük.    

Guacamole

  • 1 db avokádó
  • ½ citromnak a leve
  • ½ db csípős piros paprika
  • 2 gr hagyma
  • 5 gr petrezselyem
  • só, bors

 

A guacamole készítéséhez az összes alapanyagot nagyjából 10-15 másodpercig összedolgozzuk egy mixer segítségével.

Borajánlat:

Font Pincészet Cabernet Sauvignon Rosé 2020

Font Pincészet Cabernet Sauvignon Rosé
Font Pincészet Cabernet Sauvignon Rosé

Elegáns rozé a Magyarország legnagyobb borvidékén, a Kunsági borvidéken, és ezen belül Soltvadkerten található Font Pincészet kínálatából. Finom, diszkrét, mégis behízelgő, de nem tutti-fruttis illatot kapunk a pohárba. Szép egyensúlyban lévő ital, púderességgel, szamócával, kis ringlóval, szederrel és diszkrét fűszerezettséggel. Tiszta ízű, könnyen fogyasztható rozé, amelynek a pici, jó érzékkel hozzáadott szénsav nagyon jól áll. Kóstolva lágyabb karakterű, könnyű, de mégis tartalmas és lendületes ital, kis krémességgel és jól eső fanyarsággal a korty végén. Jól elkészített rozé, nagyon tetszetős.

Borfotó: Németi Sándor

Recept, borítókép: Lucian Papara

Ez is érdekelhet

Küldj egy üzenetet!