Hírek - programok
post-authorWineArtCulture
2024. február 09.

Borkonferencia 2024: a jelenben élő jövőt kutatva

post

Robotika és mesterséges intelligencia, alkoholmentesített és csökkentett alkoholtartalmú borok, 21. századi borélményközpont, kóstolós masterclassok, interaktív viták; a március 1-re szervezett Borkonferencia igazi hazai és nemzetközi nagyágyúkkal készül a több eseményre is elegendő témákhoz!

Borkonferencia 2024

Alig pár éve még a tudományos fantasztikus irodalom műfajában találkozhattunk olyan technológiai megoldásokkal, amelyek mára az életünk szerves részeivé váltak, hiszen már a szőlőtermesztésben és a bormarketingben is fizikai vagy informatikai robotokat alkalmazunk. A mezőgazdasági robotikai megoldások abszolút úttörőjének, csúcsának számító Naïo Technologies alapító-társtulajdonosa, Gaëtan Séverac nem csak a jelen elképesztő technológiáiról, a szőlőben önállóan dolgozó robotokról, hanem a jövőben rejlő lehetőségekről is beszél majd. Persze nem csak fizikai robotok vesznek bennünket körül, a mesterséges intelligencia az emberiség történetének egyik legjelentősebb fejlesztése, amely számos technikai, társadalmi és etikai vitára ad okot, és amely ma még pontosan nem látható fejlődési potenciállal bír, de megkerülhetetlensége egyértelmű. Hogy miként, arról Jakab Roland, a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnöke beszél majd. A bor mindezek mellett kulturális élményforrás, a borturisták valódi, kézzelfogható, de egyedi, innovatív impresszióra vágynak, azt szeretnék, hogy lehetőség szerint az edukáció és a szórakozás egyszerre legyen jelen. Florence Maffrand Bordeaux-ból az Európa csúcs borélményközpontjának tartott La Cité du Vin vezetője avatja be az érdeklődőket a titokba, hogy mivel vívták ki a világ csodálatát, hogyan képesek példátlanul szórakoztató módon generációkat edukálni.

Borkonferencia 2024

A Borkonferencia fő alapelveinek számít, hogy naprakészen követi és vizsgálja a trendeket, teret ad az ezeket kísérő interaktív vitáknak és vezetett kóstolóin keresztül ötvözi az elméletet a gyakorlattal. Jelenleg az alkoholmentesített és csökkentett alkoholtartalmú borok témakörét érthető okokból kiemelt érdeklődés övezi, ezért feltétlenül érdemes megvizsgálni a szakmai hátteret, kóstolni és vitázni a lehetőségekről. A téma körüljárásában a Geisenheimi Egyetem professzora és kutatója lesz a segítségünkre, Prof. Dr. Szolnoki Gergely, és Dr. Matthias Schmitt személyében.

Borkonferencia 2024: masterclass, kerekasztal-beszélgetés és számos érdekes előadás

De részt vehetünk hazai kóstolóval egybekötött Masterclasson is. Ezúttal az elmúlt időszakban komoly nemzetközi elismeréseket besöprő St. Andrea szőlőbirtokról érkezik Dr. Lőrincz György Bikavér-Masterclass előadásával. Számos mérés igazolta, hogy a tokaji bor mellett a Bikavér a legismertebb márkánk a borvilágban, érdemes mélyebben foglalkozni ezzel a méltán híres házasítással. Azt, hogy nemzeti szinten, hogy áll a bormarketing, arról a felelős kormánybiztos, Rókusfalvy Pál tájékoztatja a hallgatóságot, beszámol majd a már megvalósított és a 2024-re tervezett bel- és külföldi kampányokról az európai és távol-keleti expókon tapasztaltakról, lehetőségekről.  Bár nem a ruha teszi az embert, és nem a címke teszi a bort, fontos szempont a csomagolás a borpiacon. Az ezzel kapcsolatos trendek rejtelmeibe vezeti el az érdeklődőket az Unger & Partners tulajdonosa, Unger Zsolt. Csetényi Csaba elismert üzletember hiánypótló prezentációja a prémium bor értékesítési árának meghatározását járja körül a vendéglátás közegében. Az agrár finanszírozási lehetőségek világába, az öngondoskodás fontosságának hangsúlyozása mellett Hollósi Dávid, az MBH agrár üzletágának ügyvezetője kalauzolja majd a konferencia résztvevőit. A konferencia záró szegmense pedig az évek során is nagy érdeklődést kiváltó interaktív kerekasztal-beszélgetés lesz, ahol ezúttal „A magyar bor alkoholmentesített jövője” témát járják körül. A szervezők a vitára felkérték Geri Ádámot, a Vince.hu szerkesztőjét, Romsics Lászlót, a Csányi pincészet vezérigazgatóját, Bányai Gábort, a Borigo főszerkesztőjét és kiadóigazgatóját, valamint Ruppert Ignácot, a Cellarius Kft. tulajdonosát.

Ne feledjük, hogy az elmúlt években bevezetett hagyomány szerint ezen az eseményen hirdetik ki a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát, azaz itt ismerhetjük meg a Borászok Borásza 2024-es jelöltjeit!

A www.aborkonferencia.hu oldalon is nyomon követhető a program alakulása, továbbá minden egyéb részlet és jelentkezési feltétel is megtalálható.

Fotók: aborkonferencia.hu

Ez is érdekelhet

Bor teszt-értékelés

Buborékos nyári sláger

2021. augusztus 30.
Bor egyéb
Gasztronómia
Hírek - programok
Gasztronómia

Küldj egy üzenetet!