Hírek - programok
post-authorWineArtCulture
2023. augusztus 06.

Bor, mámor, Bénye 2023

post

Minden eddiginél több borászat lesz nyitva az idei Bor, mámor, Bényén augusztus 10-13. között. A szervezők irodalmi- és gyerekprogramokkal, koncertekkel, a környék legjobb gasztro kiállítóival és hegyaljai borokkal várják a vendégeket.

Visszatér Tokaj-Hegyalja nagysikerű fesztiválja, a Bor, mámor, Bénye 

Augusztus 10-13. között ismét felbolydul Erdőbénye: kiváló helyi borokkal, változatos programokkal és impozáns gasztro kiállítókkal kerül megrendezésre a Bor, mámor, Bénye fesztivál Tokaj-Hegyalja szívében. A kevesebb mint ezer lakost számláló településen négy napon keresztül összesen 16 borászat várja nyitott pinceajtókkal a kikapcsolódni vágyókat – korosztálytól függetlenül.

Az esemény közel 15 éve töretlen lelkesedéssel, ugyanazon ambíciók mellett kerül megrendezésre. A cél, a természet ölelésében néhány napra kiszakítani a vendégeket a rohanó világból; amelyet minden borászat kicsit a saját stílusában, a maga arcára formálva igyekszik megtenni. A teljesség igénye nélkül ki irodalmi előadással (Ábrahám), ki tematikus kóstolóval (SanzonTokaj), ki furmintelőadással (Préselő), ki impozáns muzeális borkóstolóval (Vayi), ki terepjárós dűlőtúrával (Bardon) vagy éppen kertmozival (Komán) színesíti a programot, de ha valaki legszívesebben csak halk zene mellett, egy pokrócra heverve szeretne belefeledkezni a semmittevésbe, szintén jó helyen jár (Jakab, Karádi-Berger). A programkavalkádon túl a rendezvény különleges báját adja, hogy a borokat közvetlenül a borász tölti a poharakba, így biztosítva páratlan lehetőséget a vendégeknek, hogy mindent megtudjanak a hegyaljai borokról, és a mögöttük álló sokszínű emberi történetekről.

Bor, mámor, Bénye 2023 programok

Bor, mámor, Bénye fesztivál

A borok melletti finom falatokról olyan országszerte is jól csengő nevek gondoskodnak majd, mint például az encsi Anyukám Mondta (Béres), az egri Macok (Paunoch), a fővárosi KicsiZsó (Csite), a helyi Kúria Bisztró (Budaházy-Fekete Kúria) vagy éppen a tokaji Fakapu (Vinito); de számos borászat (Illés) készül házikoszttal is. Az ínyencségek kedvelőit specialty kávék, fagyi és sütemények (Gonda) kényeztetik.

A fényszennyezéstől mentes éjszakai égbolt alatt hagyományosan idén is különböző koncertek szórakoztatják a közönséget: fellép Hesz Ádám, a Swing a la Django, Tóth Viktor dzsesszzenész, Jumping Matt & His Combo, Petruska, a K-Moringa és még sokan mások. Vasárnap borvásár, és egy bortörténeti előadás zárja a fesztivált.

A teljes programlista elérhető a Bor, mámor, Bénye fesztivál weboldalán és Facebook oldalán.

A népszerűségre és az erősen korlátozott szálláslehetőségekre való tekintettel ismét lehet a falu határában lévő focipályán kempingezni. A négynapos rendezvényre a belépőjegy személyenként 6 ezer forint, amelyért jár egy fesztiválpohár, és amelynek birtokában az összes, másképp nem jelzett program és koncert szabadon látogatható.

Akik idén várják a közönséget:

Ábrahám Pince, Bardon Borászat, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Budaházy-Fekete Kúria Borászat, Csite Családi Birtok, Gonda Borászat, Illés Pince, Jakab Pince, Karádi-Berger Borászat, Kerékgyártó Pince, Komán Borbirtok, Paunoch Birtok, Préselő Pincészet, SanzonTokaj, Vayi Borászat, Vinito Borászat

Ez is érdekelhet

Bor teszt-értékelés
Recept

Kacsamáj gőzölt brióssal

2018. december 05.
Bor teszt-értékelés
Bor teszt-értékelés
Gasztronómia
Bor teszt-értékelés
Utazás

Küldj egy üzenetet!