Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2018. március 19.

Hagyományőrző soproni étel Erhardt módra

post

Nemzetközi kitekintésű konyha, hagyományos magyar ételek, jól átgondolt borlap, tisztességes alapanyagok és adagok – mindez Sopron belvárosában, a Bálfi utcában található, családi üzemeltetésű Erhardt étterem-borpince és Panzióban. A "Magyarország meghatározó éttermei és séfjei" sorozatom újabb állomásában, Erhardt Zoltán tulajdonos-séfnek köszönhetően egy könnyen elkészíthető étel receptjét osztom meg veletek most.

Hagyományőrző soproni étel – roston sült kacsamáj, kolbászos lecsóval

Hozzávalók (4 személyre)

Lecsóhoz

  • 4 dkg kolozsvári szalonna

  • kolbász ízlés szerint

  • 2 dkg vöröshagyma

  • 2 dkg tv paprika

  • 2 dkg piros kaliforniai paprika

  • 2 dkg sárga kaliforniai paprika

  • 2 dkg zöld kaliforniai paprika

  • 1 késhegynyi pirospaprika

  • 2 dkg paradicsom

  • só, bors ízlés szerint

Sült kacsamájhoz

  • 2x6 dkg hízott kacsamáj

  • só, bors ízlés szerint

  • hidegen sajtolt fűszerpaprika olaj és petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítjük a lecsót, a kolbászt és a szalonnát kisütjük. Sózzuk és borsozzuk a kacsamájat, serpenyőben óvatosan körbepirítjuk, így vékony kérget kapunk rá, majd sütőben 4 percet sütjük 180 fokon.

Tálaljuk a lecsóval együtt, a végén pedig a fűszerpaprika olajjal ízlés szerint meglocsoljuk.

Borajánlat

Pfneiszl Mesés Vidék Kékfrankos 2007

Limitált szériás 2007-es kékfrankos, mely 4 évig érett tölgyfahordóban, majd 4 évig palackban. Elegáns, testes, fűszeres bor, bársonyos tanninokkal, kis füstösséggel, érett és túlérett erdei gyümölcsökkel, szilvával, dohánnyal és némi csokoládéval. Fogyasztás előtt javaslom dekantálását.

Recept: Erhardt Zoltán

Borajánlat, borfotó: Németi Sándor

Ez is érdekelhet

Küldj egy üzenetet!