Házi gyümölcsös krémjoghurt recept
Ez a könnyen elkészíthető gyümölcsös joghurt kiváló lehet reggelire, uzsonnára vagy akár könnyű desszertként is. Egészséges, frissítő és nagyon ízletes, a nyári kánikulában jól lehűtve a legjobb választás. Íme egy egyszerű málnás joghurtos desszert receptje, amit kívánság szerint akár más gyümölcsből is el lehet készíteni.
Málnás krémjoghurt recept
- 500 g friss málna (lehet fagyasztott is)
- 500 g natúr joghurt
- 200 ml tejszín
- 4 evőkanál méz vagy cukor (ízlés szerint)
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 evőkanál citromlé
A málnás krémjoghurt elkészítése:
Mossuk meg a málnát, és válogassuk ki a sérült vagy rossz szemeket. Tegyünk félre néhány szép szem málnát a díszítéshez. A málna nagy részét (kb. 400 g) tegyük egy tálba, adjunk hozzá 2 evőkanál mézet vagy cukrot, és a citromlevet. Egy villa vagy botmixer segítségével pépesítsük a málnát, hogy egy sima, krémes állagot kapjunk. Ha nem szeretnénk a magokat a joghurtban, szűrjük át a pépet egy szitán.
A tejszínt verjük kemény habbá egy habverővel vagy egy kézi mixerrel. Egy nagy tálban keverjük össze a natúr joghurtot, a maradék mézet vagy cukrot, és a vanília kivonatot. Óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínt a joghurtba, hogy egy könnyű, krémes állagot kapjunk. Keverjük össze a málnapürét a krémjoghurttal.
Tálalás előtt osszuk el a málnás krémjoghurtot kis poharakba vagy tálkákba, a tetejét pedig díszítsük a félretett málnaszemekkel, majd tálalás előtt legalább 1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.
Tippek:
A krémjoghurtot tovább lehet gazdagítani, ha néhány evőkanál mascarponét is hozzáadunk. Ha pedig diétás verziót szeretnénk készíteni, a tejszínt kihagyhatjuk vagy alacsony zsírtartalmú joghurtot használhatunk. A joghurt tetejét megszórhatjuk egy kis pirított mandulával vagy granolával is.
Recept: Németi Sándor
Borítókép: pixabay