Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2024. július 04.

Görögdinnyés fetás saláta

post

Ez a szuperkönnyű görögdinnyés fetás saláta ideális nyári forró napokra vagy bármilyen olyan alkalomra, amikor valami frissítő és egyszerű fogásra vágyunk. Pár perc alatt elkészül, alig kell hozzá néhány alapanyag, ráadásul nagyon egészséges is.

Görögdinnyés fetás saláta, tökmaggal és frissítő öntettel

Hozzávalók a salátához:

  • 1 közepes méretű görögdinnye, kockákra vágva
  • 200 g feta sajt, kockákra vágva
  • 1 kisebb vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
  • 1 nagy marék friss menta, apróra vágva
  • 1/2 csésze pirított tökmag

Hozzávalók az öntethez:

  • 3 ek extra szűz olívaolaj
  • 3 ek frissen facsart lime vagy citromlé
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 tk méz
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

A görögdinnyés fetás saláta elkészítése:

Elsőként összeállítjuk a salátát. Ehhez felkockázzuk a dinnyét, majd egy nagy tálban összekeverjük a feta sajttal, az apróra vágott vöröshagymával, illetve a mentával. Szórjuk meg bőségesen a pirított tökmaggal, ami extra ropogósságot biztosít a salátának, majd keverjük össze az alapanyagokat.

Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a limelevet, a balzsamecetet és a mézet, majd sóval és borssal ízesítsük. Alaposan keverjük össze az öntetet, majd adjuk hozzá a görögdinnyés salátához és óvatosan keverjük össze. Tálaljuk azonnal, hogy a görögdinnye frissessége megmaradjon. Önmagában is remek választás, de készíthetünk mellé sült garnélarákot is.

Recept: Németi Sándor

Borítókép: unsplash

Ez is érdekelhet

Recept

Nyurgaponty Kistücsök módra

2018. június 02.
Recept
Bor teszt-értékelés

Legenda és valóság

2020. november 20.
Hírek - programok
Gasztronómia
Bor

Tokaj koronaékszere az aszú

2023. szeptember 25.
Gasztronómia
Hírek - programok

Küldj egy üzenetet!