Bor
post-authorNémeti Sándor
2019. május 16.

Kovács Nimród Bikavér Superior 2016

post

Múltkor már írtam ITT a Nimród Rhapsody Egri Bikavér 2016-ról, ami a Borsmenta sajtókóstolóján került 14 másik bikavér társaságában a poharakba, így hát most következzen a Bikavér Superior.

A 2016-os bikavér superior a pincészet csúcs bikavére, ami kékfrankos (40%), syrah (24%), és egyenlő arányban merlot, pinot noir és cabernet franc fajták házasításaként jött létre. Az alapanyagot 100% magyar és francia barrique hordókban érlelték, 30%-ban új hordót használva. Mind illatában, mind pedig ízjegyeiben komplexebb, intenzívebb, összetettebb és rétegezettebb struktúrával rendelkezik, mint kistestvére, a klasszikus Rhapsody bikavér. Aromajegyeiben érett erdei gyümölcsök, édes fűszerek, meggy, határozott hordó és az ebből származó fűszerezettség, mellettük kökény, áfonya, étcsokoládé, eper, szilva és ribizli. Kóstolva a tannin érezhető, a korty lendületes és fűszeres, de ahogyan az illatában is tapasztalható, a hordó jelenléte itt is erőtejesebb. Még adjunk neki egy kis időt a palackban. Csupán 2500 palack készült belőle. 87 pont

Borítókép: Németi Sándor

Ez is érdekelhet

Bor teszt-értékelés

Ha Somló, akkor juhfark?

2022. június 01.
Recept

Mézes recept

2020. január 07.
Gasztroturizmus
Bor teszt-értékelés

Bujdosó trió

2021. december 03.
Utazás
Hírek - programok

Küldj egy üzenetet!