Hírek - programok
post-authorWineArtCulture
2023. március 07.

Ingyen kóstoltatnak pálinkát a reptéren egy hónapig

post

Mint közleményükben írják, pálinkakóstoltató kampányt indított a reptéren az Agrármarketing Centrum. Pontosabban a Magyarországon vendégeskedő külföldiek számára indítottak egy hónapos pálinka népszerűsítő kampányt, amelynek keretén belül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található Heinemann Duty Free Skycourt üzletében nem csak megízlelhetik, de hazautazás előtt meg is vásárolhatják a hungarikumot.

Mint írják, a forgalmas légikikötőn keresztül naponta több tízezer ember távozik és érkezik, így ideális helyszín, hogy az utazók megismerhessék és meg is kóstolhassák nemzeti italunkat, a pálinkát. A 2023. március 31-ig tartó kampány során négy hétvégén át kóstolhatják Magyarország legtüzesebb italát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vámmentes zónáján áthaladók. A promóció célja, hogy az utazóközönség megismerhesse, megkóstolhassa és igény esetén meg is vásárolhassa nemzeti italunkat. A kóstoltató pultnál négyféle ízzel ismerkedhetnek az arra járók, és amennyiben kedvet kapnak hozzá, szuvenírként vagy akár saját részre vehetnek is néhány palackkal.

A kóstoltatás a következő időpontokban lesz elérhető:

  • Március 3-5. 10:00-20:00
  • Március 10-12. 10:00-20:00
  • Március 17-19. 10:00-20:00
  • Március 25-26. 10:00-20:00

A magyar pálinkát 2004-ben nyilvánította eredetvédetté az Európai Unió, 2008-ban pedig az ún. pálinkatörvény szabályozta, milyen kritériumok szerint lehet egy alkoholos italt pálinkának nevezni. Ennek értelmében a pálinka olyan gyümölcspárlatot jelent, amelyet Magyarországon termesztett vagy vadon termett gyümölcsből készítettek, valamint cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végezték. Fontos követelmény még, hogy az italt legalább 37,5%-os alkoholtartalommal kell palackozni és semmilyen módon nem lehet ízesíteni, édesíteni vagy színezni, leszámítva a hordós és gyümölcságyas érlelést. A pálinkát 2013-ban vették fel a hungarikumok közé.

Borítókép: Agrármarketing Centrum

Ez is érdekelhet

Hírek - programok
Hírek - programok

Bor, mámor, Bénye 2023

2023. augusztus 06.
Bor teszt-értékelés
Bor
Hírek - programok
Bor teszt-értékelés
Bor teszt-értékelés

Focistából mátrai borász

2021. február 04.

Küldj egy üzenetet!